Harmonie St. Michaël van Thorn Europees Kampioen

Kort nadat in 2014 de KNMO was opgericht, werd het plan opgevat om Europese Kampioenschappen voor Harmonieorkesten (ECWO – European Championship for Wind Orchestras) te organiseren. Op 21 mei 2016 vond de eerste editie plaats in TivoliVredenburg in Utrecht, georganiseerd door de KNMO. De Koninklijke Harmonie van Thorn was de eerste winnaar.

De tweede editie werd in 2018 georganiseerd door de VLAMO, onze Belgische zusterorganisatie. In Bozar – Paleis voor Schone Kunsten in Brussel, werd Harmonie St. Michaël van Thorn op 26 mei Europees kampioen met 97,92 punten. Zij won ook de prijs voor ‘Best performance of the test piece’.  Het test piece was Mutations en werd geschreven door de Belgische componist Bart Piqueur. Luister hier naar de uitvoering door St. Michaël van Thorn. Het harmonieorkest onder leiding van Ivan Meylemans speelde ook Dionysiaques van Florent Schmitt en Feste Romane van Ottorino Resphighi.

Wij zijn erg trots dat de titel voor de tweede keer naar Nederland ging.

Je vindt hier alle uitslagen .

De volgende editie is op 22 mei 2020 in Lille. België, Denemarken, Frankrijk, Groot Brittannië, Nederland, Noorwegen, Zweden en Zwitserland zullen hun beste harmonieorkest afvaardigen.