AVG

Hulp bij invoering verplichtingen privacywet

Vanaf 25 mei 2018 moet iedere vereniging, sportclub, bedrijf en school (kortom elke organisatie) het beheer over persoonsgegevens goed hebben geregeld. Dat geldt dus ook voor de muziekverenigingen die bij de KNMO zijn aangesloten! Bestuurders zijn persoonlijk aansprakelijk. Is het niet op orde? Dan kan de Autoriteit Persoonsgegevens een forse boete opleggen. Laat dat niet gebeuren. Voorkom problemen door de juiste maatregelen te nemen. De KNMO helpt u daarbij!

De KNMO heeft een overeenkomst met de Stichting AVG voor Verenigingen afgesloten waardoor u als aangesloten vereniging voor € 15,- inloggegevens voor het 15 stappenplan kunt aanvragen. Ook voor stichtingen die naast uw verenigingen functioneren, kunt u als aangesloten muziekvereniging een licentie aanvragen. Het invullen van de 15 stappen is niet moeilijk, maar soms wel wat werk. Aan de hand van duidelijke instructies en uitleg past u de ICT, de organisatie, de communicatie en alle juridische zaken, zoals contracten, aan de nieuwe eisen aan. Het programma ziet geen onderdelen van de wettelijke verplichting over het hoofd. Het is gebruiksvriendelijk en ontdaan van moeilijke juridische taal.

Heeft u hulp nodig? De Stichting AVG voor verenigingen (avgverenigingen.nl)  heeft professionals die alles weten van de wet én weten hoe je die moet implementeren. Met de licentie heeft u toegang tot deze hulp.

Vul vandaag nog het aanmeldformulier in. Zodra wij uw betaling ontvangen hebben, krijgt u binnen 1 week inlogcodes. De licentie is na aanmelding geldig tot en met 17 juli 2019 en wordt daarna, indien u daar voor kiest, via de Stichting AVG voor Verenigingen voortgezet voor 15,- per kwartaal.
Privacy policy en verwerkersovereenkomst

Informatie over de gegevens die de KNMO vastlegt en met welk doel vindt u hier: Privacy policy KNMO

Voor de verenigingen aangesloten bij een van de KNMO-bonden is een verwerkersovereenkomst opgesteld, i.v.m. de periodieke verstrekking van persoonsgegevens. U kunt deze invullen en tekenen, en fysiek of elektronisch bewaren bij uw overige AVG-stukken. In de privacy policy staat op blad 2 welke gegevens de KNMO in het kader van het bondslidmaatschap periodiek zal registreren. U kunt het document hier downloaden: Verwerkersovereenkomst Vereniging – KNMO getekend