NK’s SMP

Data Nederlandse Kampioenschappen

Omdat door het kabinet de maatregel is genomen dat in ieder geval tot 1 juni evenementen niet gehouden mogen worden, als ook samenkomsten van personen met meer dan 3, is besloten om alle SMP evenementen in de maand juni GEEN DOORGANG te laten vinden. 

Dit betreft:

  • NK Show op zaterdag 13 juni in Assen  
  • NK Mars op zaterdag 20 juni in Spakenburg
  • NK solisten SMP op zaterdag 20 juni in Maarheeze
  • NK Mars/Show Jeugd op 27 juni Huizen 

De data en plaatsen voor de Nederlandse Kampioenschappen Mars, Show en Percussie in 2020 van de KNMO zijn inmiddels bekend.

Het NK Concertwedstrijden Slagwerkensembles vond plaats op zaterdag 1 februari 2020 in Theater De Nieuwe Kolk te Assen.
Download Uitslag NK CS Assen 200201 de uitslagen van het NK CS 2019.

In het kader van de Nederlandse Kampioenschappen van de doelgroep SMP van de KNMO is onderstaande informatie ontvangen van het WMC:

Henk Smit (Artistic Manager Marching, Show and Percussion Competition WMC):
“WMC wil voor de komende editie nog explicieter inzetten op internationalisering met meer deelnemers uit diverse werelddelen. Hierdoor zal er een mooie mix van culturen te zien en te horen zijn op het komende WMC. Om die reden heeft WMC besloten zogenaamde Honorary Invitations toe te kennen aan buitenlandse groepen, organisaties of representatieve personen tijdens evenementen over de hele wereld.
In de ogen van WMC hebben deze actoren op een bijzondere manier indruk gemaakt op het daar aanwezige juryteam of waarnemers die er namens WMC aanwezig zijn. De toekenning van een honorary invitation hoeft niet enkel gebaseerd te zijn op een competitieve prestatie (aantal punten) maar kan evenwel gestoeld zijn op de uniciteit die een groep of individu heeft in de manier waarop de cultuur van het land van herkomst wordt gepresenteerd evenals de wijze waarop invulling wordt gegeven aan het uitdragen van interculturele uitwisseling.
Voor het WMC is ook het Nederlandse circuit zeer belangrijk. Juist daarom zijn we constructief in gesprek met o.a. de doelgroep SMP van de KNMO.
De KNMO organiseert in Nederland kwalitatief goede wedstrijden onder de paraplu van het nieuwe Nationaal Reglement Mars en het vernieuwd Nationaal Reglement Show.
Met de KNMO hebben we afgesproken om ook voor de Nederlandse deelnemers honorary invitations mogelijk te maken. Dit zijn ere-uitnodigingen waarbij de groep die deze ontvangt, een direct plaatsingsbewijs voor WMC heeft bemachtigd. Als ze zich inschrijven voor het WMC zijn ze gegarandeerd van plaatsing.”

Deze honorary invitations kunnen verdiend worden door verenigingen die in 2020 deelnemen aan de officiële NK’s van de doelgroep SMP: NK Show (ODSC), NK Mars, NK Podium en NK Jeugd (Mars en Show).

De exacte criteria worden later dit jaar bekend gemaakt en in overleg met de doelgroep SMP verder gecommuniceerd naar de korpsen.