NK’s SMP

Data Nederlandse Kampioenschappen

De data en plaatsen voor de Nederlandse Kampioenschappen Mars, Show en Percussie in 2020 van de KNMO zijn inmiddels bekend.

Het NK Concertwedstrijden Slagwerkensembles zal plaatsvinden op zaterdag 1 februari 2020 in Theater De Nieuwe Kolk te Assen. Per divisie mogen in 2019 deelnemende ensembles met een minimale score van 85 punten of meer en in de jeugddivisie 80 punten of meer inschrijven voor dit Kampioenschap.
Download hier het programma voor het NK CS 2019.

Vervolgens is juni 2020 het NK Show in de Star- en Championshipklasse op zaterdag 13 juni in Assen. Op diezelfde dag wordt ’s avonds in festivalvorm gestreden om de ODSC titel.

Het tweede Nederlands Kampioenschap in juni 2020 vindt plaats op zaterdag 20 juni in Spakenburg. Deelname aan het NK Mars is mogelijk in de Star- en Championshipklasse Mars. Ook voor 2020 heeft SV Spakenburg haar locatie beschikbaar gesteld voor dit kampioenschap. Voldoende parkeerruimte, kleedkamers en een overdekte tribune, en niet onbelangrijk, een kunstgrasmat.

Eveneens op zaterdag 20 juni 2020 wordt het Nederlands Kampioenschap solisten en kleine ensembles doelgroep SMP van de KNMO gehouden. Dit NK zal worden gehouden in: De Smeltkroes in Maarheeze.

De laatste zaterdag van juni, de 27e, is gereserveerd voor het Nederlands Kampioenschap Mars en Show in de Kids- en Juniorklasse. Na een eerste, zeer succesvolle, editie van dit kampioenschap dit jaar in Huizen zal het kampioenschap opnieuw daar plaatsvinden. De inschrijfformulieren voor de NK ’s in 2020 zijn binnenkort te downloaden. De NK’s worden gehouden conform de Nationale Reglementen van de KNMO voor de sector SMP.

In het kader van de Nederlandse Kampioenschappen van de doelgroep SMP van de KNMO is onderstaande informatie ontvangen van het WMC:

Henk Smit (Artistic Manager Marching, Show and Percussion Competition WMC):
“WMC wil voor de komende editie nog explicieter inzetten op internationalisering met meer deelnemers uit diverse werelddelen. Hierdoor zal er een mooie mix van culturen te zien en te horen zijn op het komende WMC. Om die reden heeft WMC besloten zogenaamde Honorary Invitations toe te kennen aan buitenlandse groepen, organisaties of representatieve personen tijdens evenementen over de hele wereld.
In de ogen van WMC hebben deze actoren op een bijzondere manier indruk gemaakt op het daar aanwezige juryteam of waarnemers die er namens WMC aanwezig zijn. De toekenning van een honorary invitation hoeft niet enkel gebaseerd te zijn op een competitieve prestatie (aantal punten) maar kan evenwel gestoeld zijn op de uniciteit die een groep of individu heeft in de manier waarop de cultuur van het land van herkomst wordt gepresenteerd evenals de wijze waarop invulling wordt gegeven aan het uitdragen van interculturele uitwisseling.
Voor het WMC is ook het Nederlandse circuit zeer belangrijk. Juist daarom zijn we constructief in gesprek met o.a. de doelgroep SMP van de KNMO.
De KNMO organiseert in Nederland kwalitatief goede wedstrijden onder de paraplu van het nieuwe Nationaal Reglement Mars en het vernieuwd Nationaal Reglement Show.
Met de KNMO hebben we afgesproken om ook voor de Nederlandse deelnemers honorary invitations mogelijk te maken. Dit zijn ere-uitnodigingen waarbij de groep die deze ontvangt, een direct plaatsingsbewijs voor WMC heeft bemachtigd. Als ze zich inschrijven voor het WMC zijn ze gegarandeerd van plaatsing.”

Deze honorary invitations kunnen verdiend worden door verenigingen die in 2020 deelnemen aan de officiële NK’s van de doelgroep SMP: NK Show (ODSC), NK Mars, NK Podium en NK Jeugd (Mars en Show).

De exacte criteria worden later dit jaar bekend gemaakt en in overleg met de doelgroep SMP verder gecommuniceerd naar de korpsen.