Earz: landelijk digitaal theorie oefen- en examensysteem

KNMO introduceert Earz: landelijk digitaal theorie oefen- en examensysteem

Een stap in de digitale toekomst met Earz theorie-examens

Na veel onderzoek door de ROA – Regiegroep Opleidingen Amateurmuziek en de commissie Educatie & Jeugd heeft de KNMO gekozen voor EARZ als landelijk digitaal oefen- en examensysteem voor muziektheorie. Een leuke methode, waarmee kinderen al gamend muzikaal gehoor ontwikkelen, leren noten lezen en muziektheorie leren kennen. Vanaf 2019 zullen de KNMO theorie-examens dan ook via EARZ worden afgenomen. EARZ is uitdagend en leerzaam voor elk niveau en iedere leeftijd.

 

De eerste pilotexamens met Earz waren op 24 november in Huizen (Noord-Holland) en 12 december in Monnickendam en werden georganiseerd door de MNHU. Deze muziekexamens waren de eerste gelegenheid voor KNMO-examenkandidaten om met Earz het theorie-examen af te leggen. Spannend voor de organisatoren en in totaal 50 deelnemers, maar met na afloop grote tevredenheid voor allen. 

 

De cijferresultaten bleken goed in lijn te liggen met “papieren” resultaten van de vele eerdere examens, de kandidaten hadden geen enkele moeite met het hanteren van de Earz app. Eerste reactie van een van de kandidaten: “Ik wil even zeggen dat ik het digitaal examen fijn vond, het viel enorm mee en was heel helder. Doordat je thuis hebt kunnen oefenen, wist je ook wat je kon verwachten.”

De door docenten en kandidaten gemaakte opmerkingen worden meegenomen bij het verfijnen en vervolmaken van de examens.
Al met al was het een zeer geslaagde eerste kennismaking met Earz-examinering voor tevreden kandidaten en organisatie! Met dank aan Ger Wolthuis van Earz, de ROA en de KNMO-commissie
Educatie en Jeugd voor de gedegen voorbereiding.

Voortaan digitale theorie-examens
Voor het digitale examen wordt gebruik gemaakt van de app “Earz”. Kandidaten brengen daarvoor zelf een apparaat (laptop, tablet, smartphone) mee waarop de app is gedownload.
Na aanmelding ontvangen de kandidaten en hun docenten een wachtwoord en inlogcode. Zij kunnen dan tot aan het examen oefenen met de “spellen” en proefexamens in de Earz-app.

Earz-abonnement
Los van de aanmelding met toegang voor examenkandidaten kunnen verenigingen of instellingen een abonnement afsluiten op de Earz-app. Docenten kunnen de prestaties volgen.
Zie hier voor een overzicht en abonnementsprijzen. Klik hier voor aanvragen van een gratis demo.
Meer informatie: www.earz.eu, of stuur een mail: info@earz.nl.

Pas op – Earz is géén lesmethode!
Earz is een app om te oefenen en om examen te doen. De Earz-app vervangt niet de theorielessen, theoriemethoden en leerboeken, het blijft aan docenten daarin hun eigen keus te maken.