Christelijke Muziekvereniging Excelsior Schraard wint KNMO-Award

Voor de eerste editie van de KNMO-Award zonden 24 muziekverenigingen een project in om door een deskundige jury te laten beoordelen op creativiteit, artisticiteit en impact. De Christelijke Muziekvereniging Excelsior Schraard werd winnaar en kreeg de hoofdprijs van  € 3000,- voor het project Skeltemania.

Skeltemania is een Muziektheatervoorstelling over Schelte van Aysma, die in het kader van het project ‘Under de toer’, onderdeel van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018 werd bedacht en uitgevoerd. De voorstelling, geregisseerd door Eelco Venema, vertelde over de Friese held Schelte, als echtgenoot, vader en militair. Fanfare Excelsior zorgde voor de muzikale begeleiding, acteur Raymond Muller en zangeres Fardau van der Woude speelden de hoofdrollen en de muziek werd geschreven door Thom Zigterman, dirigent van de fanfare. Diverse vrijwilligers kregen rollen en taken. Zo ontstond er samenwerking tussen vele verschillende partners: een fanfareorkest, een kerkgemeenschap, dorpelingen en professionals

De KNMO wil innovatie en creativiteit in de amateurmuzieksector stimuleren door vernieuwende initiatieven te belonen. Bijzondere projecten, grensverleggende ontwikkelingen of innovatieve concepten komen in aanmerking voor de KNMO Award, waarvoor drie geldprijzen beschikbaar worden gesteld. Lees hier meer over de KNMO-Award.

Je vindt hier alle uitslagen van de KNMO Award. De inschrijving voor 2019 is gesloten. Op 1 maart zullen de deelnemers van 2019 worden gepubliceerd op www.knmo.nl/award. Volg de Facebookpagina van de KNMO om te zien wanneer je je voor 2020 kunt inschrijven.