Coronamaatregelen verlengd tot en met 28 april

Het kabinet heeft besloten alle maatregelen in het kader van het Coronavirus tot en met 28 april 2020 te verlengen. Voor muziekverenigingen betekent dit dat repetities, muzieklessen, optredens, concoursen en alle overige samenkomsten tot en met 28 april 2020 niet door kunnen gaan. Evenementen met vergunnings- of meldplicht blijven tot 1 juni verboden.

Met het oog op de volksgezondheid hebben we alle begrip voor de maatregelen. Tegelijk hebben de maatregelen ook (grote) consequenties voor muziekverenigingen. De KNMO is in gesprek met culturele partners en overheid over deze gevolgen. Inzet van deze gesprekken is dat de verenigingen de steun krijgen die nodig is om deze moeilijke tijd te overleven.

Afgelopen maandag verstuurden wij samen met culturele partners een noodoproep naar de minister. Wij roepen op om voor de culturele sector een nood- en overbruggingsfonds in te stellen. In dit fonds moet ook aandacht zijn voor de amateursector en de professionals werkzaam in deze sector. Daarnaast adviseren wij alle verenigingen zelf ook in gesprek te gaan met hun gemeente over de gevolgen. Daarbij kan deze brief behulpzaam zijn.

Als KNMO stellen we alles in het werk om verenigingen bij te staan. Op de speciale Corona-pagina zijn alle adviezen en antwoorden op veel gestelde vragen te lezen. Via onze Facebook-pagina blijft u ook op de hoogte van het laatste nieuws.

Het zijn lastige en onzekere tijden voor verenigingen. Tegelijk weten we dat we al vele stormen hebben doorstaan. Samen komen we deze crisis ook weer te boven.
Heeft u vragen of wilt u juist mooie initiatieven met ons delen? Schroom niet om contact op te nemen via corona@knmo.nl.

Namens het bestuur van de KNMO,

Bart van Meijl
Voorzitter

Een PDF-versie van dit bericht is hier te vinden.

Deel dit bericht op social media:

Dit bericht is geplaatst in Algemeen.

Reacties zijn gesloten.