De voorbereidingen voor ZON2018 gaan beginnen

Het orkest is compleet

Het duurt nog maar twee maanden voordat de voorbereidingen van ZON2018 van start zullen gaan. Hier lees je alvast meer over de aankomende tournee én via deze link kun jij muzikaal alvast in de (zomer)stemming komen met de muziek van ZON2017.

Tournee
ZomerOrkest Nederland (kortweg ZON) heeft als doel om blaasmuziek in Nederland te promoten. Door het geven van concerten in een informele setting belicht het orkest de vele kanten van blaasmuziek. De traditionele uniformen zijn thuisgelaten; de ‘concertkleding’ bestaat uit vrijetijdskleding en de concerten worden gegeven op terrassen, in parken, op campings, braderieën of midden in een winkelcentrum. Het ZON is qua muziekstijl van alle markten thuis, van Barok tot Rock.

Om dit te bereiken wordt het ZON elk jaar opnieuw samengesteld uit amateurs en conservatoriumstudenten van 16 tot en met 23 jaar, afkomstig uit heel Nederland.

Zij studeren in korte tijd een uitdagend programma in onder leiding van twee jonge enthousiaste dirigenten: Paul van Gils en Vera Hofman. De dirigenten van het ZON wisselen jaarlijks; dat wil zeggen, elke dirigent wordt in principe voor twee jaar aangesteld, met elk jaar één nieuwkomer.

Data
De tournee is van 25 juli tot 5 augustus. Nog even geduld, binnenkort leest u hier meer!

Reacties zijn gesloten.