Onvergetelijk NK bij CGN

De doelgroep CGN organiseerde op 24 maart jl. in Eindhoven haar Open Nederlandse Kampioenschappen, beter bekend als de CGN Championships. Voor velen een onvergetelijke ervaring. Zoals bij elke wedstrijd waren er hier en daar teleurstellingen maar vooral veel blijdschap en veel staande ovaties, enorm applaus en aanmoedigingen voor de deelnemende groepen op de verschillende niveaus. CGN heeft geen klagen over publieke belangstelling, want dit NK was al weken geleden volledig uitverkocht en ook de wedstrijden (die bij CGN contesten worden genoemd) in aanloop naar het NK kenden een grote publieke belangstelling. Dat is ook niet verwonderlijk. Als je er bent en de sfeer proeft…Hier wil je bij zijn.

Vanwege het grote aantal deelnemende groepen werden de wedstrijden een groot deel van de dag in twee hallen parallel gehouden. In een aantal klasses werden prelims (voorselecties) gedaan om te bepalen wie in de Finals aan het eind van de middag en de avond nog een keer mochten optreden om te strijden voor de kampioenstitel. De wedstrijden vonden plaats in het Indoor Sportcentrum en het daarnaast gelegen sportcentrum van de Fontys Hogeschool in Eindhoven. Er waren meer dan 3.000 mensen op de been deze dag. Naast een volledig uitverkocht huis waren er meer dan 1.200 deelnemers, 600 kaderleden, 30 juryleden en ca. 100 vrijwilligers actief.

Overal is spanning op de gezichten van zowel de deelnemers als de instructie en de juryleden te zien. Iedereen heeft zijn eigen aandeel. De grote groep CGN-vrijwilligers vormt een grote familie die als een geoliede machine het hele evenement optuigt. Zij geven de deelnemende groepen de faciliteiten om het beste uit zich zelf te halen.

Iedere deelnemende groep werkt keihard, maar kent ook tegenslagen of momenten dat het even niet meezit. Maar aan het einde van de dag rest de enorme voldoening van het optreden, de ontlading van het instructieteam en de vele vrijwilligers om je groep heen. De uitslag maakt dan eigenlijk niet meer uit want op dat moment voel je alleen maar trots.

Zaterdagavond kwamen als kers op de taart ook nog de optredens van Phila Slag en Phila Vlag. In Leeuwarden was er al een voorproefje maar op deze avond kregen deze deelnemers met een verstandelijke beperking van zowel het publiek als de andere groepen met hun instructie, een geweldige ontvangst. Het was een geweldig optreden, zo puur. Wat een topprestatie van deze deelnemers en hun instructie en begeleiders. Aan het eind klonk een overweldigend applaus waar geen eind aan leek te komen. Vele mensen stonden met tranen in hun ogen te juichen alsof een Nederlandse ploeg Wereldkampioen was geworden. Hoezo beperking? Dit was werkelijk magisch en onvergetelijk.

Dankzij alle groepen op de vloer, de medewerkers, juryleden, sponsors en publiek een activiteit die samen groot is geworden en nog steeds groeit…ONVERGETELIJK. CGN heeft haar 39e wedstrijdseizoen afgesloten dus op naar het jubileumseizoen in 2019!

Deel dit bericht op social media:

Dit bericht is geplaatst in Algemeen.

Reacties zijn gesloten.