Maak kennis met St. Michaël Thorn

Voor de mensen die de vereniging nog niet zouden kennen hebben we informatie verzameld over de vereniging en de dirigent die de KNMO op 26 mei a.s. gaat vertegenwoordigen tijdens ECWO.

Harmonie St. Michaël van Thorn       www.harmoniethorn.nl

Op zaterdag 26 mei vertegenwoordigt Harmonie St. Michaël van Thorn Nederland op het European Championship for Wind Orchestras (ECWO) te Brussel. Lees hier de uitgebreide flyer met het programma. Sinds de oprichting in 1863 heeft St. Michaël zich ontwikkeld tot een symfonisch blaasorkest met internationale faam. Concertreizen in heel Europa, talloze radio- en televisieopnamen en een twaalftal CD’s getuigen hiervan. Het orkest was en is ook regelmatig te gast in concertseries in de grote Nederlandse concertzalen, onder andere in de serie Symfonische Blaasmuziek in Muziekcentrum TivoliVredenburg te Utrecht, de concertserie Verrassende Ontmoetingen in de Concertzaal Tilburg, op het Grachtenfestival in Amsterdam en jarenlang in een concertserie met jonge talentvolle zangers van Opera Studio Amsterdam.

Internationaal werd onder meer gevolg gegeven aan invitaties om te concerteren op het Festival voor moderne blaasmuziek te Uster (Zwitserland), op het European Wind Band Festival te Londen en drie keer als representant van Nederland op de conferenties van de World Association for Symphonic Bands and Ensembles (WASBE).

In de repertoirekeuze streeft het orkest naar een evenwicht tussen oorspronkelijke (eigentijdse) composities voor harmonieorkest en transcripties van symfonisch orkestrepertoire. De samenwerking met gerenommeerde solisten en koren vormt eveneens een belangrijke peiler in de repertoirekeuze.

Door uitgekiende programmeringen en de hoge kwaliteit van musiceren heeft St. Michaël ook een grote muzikale reputatie opgebouwd tijdens (inter)nationale muziekwedstrijden. Op het Wereldmuziekoncours (WMC) te Kerkrade behaalde St. Michaël drie maal de allerhoogste internationale onderscheiding.

Van het orkest zijn de volgende CD’s beschikbaar

  • Cosmic Wings (2013) (CD/DVD)
  • Persisting Winds (2011)
  • Contemporary & Romantic Heroes (2006)
  • Colours (2000) (dubbel CD)
  • Contrasts (1999)
  • Percussion of St. Michaël (1998)
  • St. Michaël plays De Meij (1998)
  • Ameriques & Dionisiaques (1994)
  • The Winner Live (1993)

American Music of the Twentieth Century (1991)

Ivan Meylemans
Ivan Meylemans studeerde trombone, slagwerk en piano aan de conservatoria van Leuven en Gent en orkestdirectie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij was achtereenvolgens solotrombonist van het Filharmonisch Orkest van de Belgische Radio en Televisie (BRT) en het Koninklijk Concertgebouworkest (KCO). In 2005 werd hij onderscheiden met de prijs voor veelbelovende jonge musici van het KCO.
In 2002 won hij de internationale dirigentenwedstrijd ‘Vakhtang Jordania’ in Kharkov (Oekraine) en was hij finalist van de ‘Donatella Flick Conducting Competition’ in London. Hij was vier jaar lang vaste assistent van Mariss Jansons bij het KCO. Meylemans vervulde onder andere gastdirecties bij de Nordwestdeutsche Philharmonie, het Taipei Symphony Orchestra, het Seoul Philharmonic Orchestra Brass, het Budapest Concert Orchestra, de Radio Kamer Filharmonie, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Philharmonie Zuid-Nederland en Opera Zuid. Momenteel is hij als chef-dirigent verbonden aan het Zeeuws Symfonie Orkest en als hoofdvakdocent orkestdirectie aan het Lemmensinstituut te Leuven (B).

De samenwerking van Ivan Meylemans met Harmonie St. Michaël van Thorn gaat terug tot 1996. Hij trad sindsdien meermalen als trombonesolist met het orkest op. Van 2005 tot 2013 was hij vaste gastdirigent en sinds 2013 chef-dirigent.

Deel dit bericht op social media:

Dit bericht is geplaatst in Algemeen.

Reacties zijn gesloten.