Kenniscentrum Jeugd geopend

Het online kenniscentrum voor Educatie en Jeugd is vanaf 29 november te vinden onder www.jeugd.knmo.nl. Iedere vereniging aangesloten bij een KNMO-bond kan op deze pagina haar eigen profiel aanmaken. Het kenniscentrum is bedoeld om succesverhalen op het gebied van jeugd en educatie te delen.

Het kenniscentrum is een initiatief van de generieke commissie Educatie en Jeugdbeleid van de KNMO. De nieuwe website is het slotakkoord van voorzitter Sikke Dijkstra die het stokje over geeft aan Dorrie Besouw. Zij heeft de taak om de voornemens van het nieuwe beleidsplan waar te maken.

Op de Algemene Ledenvergadering van de KNMO is de opzet getoond en met groot enthousiasme ontvangen. Het kenniscentrum wordt de komende tijd op verschillende ledenvergaderingen van de (regionale) bonden gepresenteerd.

jeugd.knmo.nl is voor iedereen vrij toegankelijk. Iedereen kan deze website bekijken. Om een profiel aan te maken moet de lid vereniging inloggen en bepaalde informatie opgeven. Verenigingen kunnen contact met elkaar opnemen en successen delen.

De eerste informatie die op de website te zien is komt uit het onderzoek van de Sesamacademie, waarbij een adviseur van de Sesamacademie 16 verenigingen in het land heeft bevraagd over de succesverhalen die zij op het gebied van Jeugd en Educatie hebben behaald. Alle informatie, ook die reeds op de website staat, is door de desbetreffende verenigingen te allen tijde aan te passen. Beeldmateriaal en links naar websites kunnen via de website toegevoegd worden. De website geeft ook de mogelijkheid om reacties te plaatsen. 

Opmerkingen en tips ontvangen we graag via het contactformulier op www.jeugd.knmo.nl

 

Reacties zijn gesloten.