KNMO Congres veelbelovend…

Overmorgen, 19 november, is het zover…het eerste KNMO Congres is dan een feit.
Dertien inhoudelijke onderwerpen verdeeld over 16 sessies, 4 organisaties die hun evenement presenteren en een Algemene Ledenvergadering…dat zijn de ingrediënten die deze dag tot een succes moeten gaan maken. Op dit moment zijn er al meer dan 175 bezoekers voor de dag geregistreerd dus dat is veelbelovend, stelt Jaap van Waveren, vanuit de SMP doelgroep verantwoordelijk voor de organisatie van dit congres.

“Het wordt in alle opzichten een uniek congres”, zegt dagvoorzitter en uitvoerend projectleider Paul Doop. “Op deze schaal hebben we als KNMO nog geen congres georganiseerd. Het is geweldig om te zien hoe dit in een relatief korte tijd voor elkaar is gekomen want het Algemeen Bestuur van de KNMO heeft pas eind mei aangegeven dat het toch graag een breed KNMO Congres zou zien waarbij het Nationaal Show Congres als uitgangspunt is gekozen voor het format en de tijdsindeling. De doelgroepen Blaasmuziek, SMP en CGN hebben direct hun medewerking toegezegd om hier een succes van te maken.”

Er is veel te halen dit jaar. De KNMO is dynamisch en dat laat dit congres goed zien. Het brengt met name de doelgroepen Blaasmuziek, SMP en CGN bij elkaar. Deze doelgroepen komen met inhoudelijke sessies. Maar ook het WMC is er weer bij, door de jaren heen een partner op het congres, met dit jaar uiteraard sessies over het WMC 2017. “Het congres verbindt met inhoud als voertuig”, zegt Erik Kobes, DB-lid KNMO, en dat is waar de KNMO voor staat.

De FASO stelt zich voor en de SCVK laat zien hoe zij met de showbandsector een synergie kan vormen. Jurist Mark Jansen geeft een inhoudelijke sessie over auteursrecht en een ervaringsdeskundige als Alex Schillings behandelt allerlei zaken betreffende dirigenten vanuit de Bond van Orkestdirigenten en Instructeurs. Er is een mooie horizontale programmering tussen de buitenevenementen in de showsector zoals het ODSC en het NJF en de indoor activiteiten van CGN. Educatie en lerend vermogen staan centraal in de sessies van CGN met Rob Balfoort en René van Dijke als boegbeelden, terwijl een partij als Corps Style Concepts, die al jaren educatieve trajecten begeleidt bij verenigingen, laat zien hoe je als vereniging effectiever kunt repeteren door het gebruik van software. Waarom is het Open Kampioenschap zoals het ONSK zo in trek? Kunnen we daar wat van leren voor onze Nationale Kampioenschappen in de diverse sectoren? Wibrand van Norel zal hier de discussie over aan gaan met de bezoekers van deze sessie. Ook de KNMO is lerend en communicatie is daarbij een belangrijk thema. Richard van Riel zal hierover namens de nieuwe generieke commissie pr & communicatie van de KNMO iets vertellen.

Voor het eerst dit jaar krijgen organisatoren een mogelijkheid om een pitch te geven over hun evenement. Dit gebeurt in een aparte zaal. Bij toerbeurt zullen het ODSC, het ONSK, en de WMC try out in Elburg en Klundert een korte presentatie houden en uitleggen wat hun plannen zijn voor 2017. Daarnaast kun je bij hun informatietafel nog verder praten en de mensen achter deze organisaties leren kennen.

Het programma is dus zeer gevarieerd, het aantal bezoekers dat zich tot en met woensdag had ingeschreven is veelbelovend en we hebben nog twee dagen te gaan. Het is nog steeds mogelijk om je aan te melden voor het congres. Doe dit vandaag nog en reserveer je plek aan het lunchbuffet. Maar let op: donderdagmiddag om 14.00 uur sluit de mogelijkheid om de lunch vooraf te reserveren. Daarna kun je je op de dag zelf alsnog inschrijven voor het congres, en op basis van beschikbaarheid (en tegen betaling) je aanmelden voor de lunch.

Het dagprogramma:

 

Plenair 10.30 – 11.30 uur Opening en dagprogramma
Parallelsessie 1 11.45 – 12.30 uur De Dirigent door Alex Schillings
ALV
WMC Mars reglement
WMC Slagwerkensembles
CGN De Indoor Game met Rob Balfoort/Rene van Dijke
Evenementen
Lunchpauze 12.30 – 13.30 uur
Parallelsessie 2 13.30 – 14.15 uur WMC Concertdivisie Reglement
Auteursrechten door Mark Jansen
Communicatie KNMO
WM Show Reglement/Marsparade reglement
Effectiever repeteren met Software door SCS
CGN De Indoor Game met Rob Balfoort/Rene van Dijke
Evenementen
Wisselpauze 14.15 – 14.30 uur
Parallelsessie 3 14.30 – 15.15 uur Fondsenwerving
Auteursrechten door Mark Jansen
Open Kampioenschappen vs NK’s
WMC Mars reglement
Effectiever repeteren met Software door CSC
SCVK: Samenwerkend vermogen 2.0
Evenementen
Wisselpauze 15.15 – 15.45 uur
Plenaire sessie 15.45 – 16.45 uur Hoger/Lagerhuis
Wrap up en conclusies
16.45 – 18.00 uur KNMO Verbindingsborrel

 

Het KNMO Congres vindt plaats op zaterdag 19 november a.s. in Van der Valk Hotel De Witte Bergen, Rijksweg A1 te Eemnes.

Het congres start met een inloop om 10.00 uur en eindigt met een netwerkborrel tussen 17.00 en 18.00 uur. De KNMO vindt het belangrijk dat iedereen die dat wil het congres kan bijwonen. Daarom is besloten dat het KNMO Congres 2016 gratis toegankelijk is. Er is dus geen enkele reden om selectief te zijn in wie u meeneemt of afvaardigt naar het congres.

Deelname aan het lunchbuffet kan tegen kostprijs van € 15,50 per persoon, maar dit is niet verplicht. U kunt er ook voor kiezen om à la carte te gaan lunchen of de lunch niet in het restaurant te gebruiken. Op de dag zelf aanmelden voor het lunchbuffet kan alleen nog op basis van beschikbaarheid. U dient dit bij aankomst in het hotel echter ook vooraf te regelen en te betalen aan de balie.

Schrijft u zich vandaag nog in via de site van KNMO. Dit kan nog tot 17 november, 14.00 uur. U kunt dan direct via iDeal voor uw lunch betalen zodat u verzekerd bent van een plek.

www.knmo.nl/diensten/knmo-congres
Facebook: https://www.facebook.com/KNMOCongres/?fref=ts

Deel dit bericht op social media:

Dit bericht is geplaatst in Algemeen.

Reacties zijn gesloten.