Nog een week te gaan…KNMO-Congres

Zaterdag 19 november is het dan zover: het KNMO Congres 2016. Inhoud voert de boventoon op dit landelijke congres.

Social Media en auteursrechten
Facebook en YouTube zijn ook bij muziekverenigingen inmiddels veelgebruikte communicatiekanalen. Wetenswaardigheden en vooral veel beeld- en geluidsmateriaal worden gepubliceerd: de taptoe van zaterdag, al dan niet verkort op YouTube of het optreden bij de opening van het seizoen op de verenigingspagina op internet. We doen er alles aan…we twitteren, taggen en delen onze filmpjes graag. Hoe meer kijkers hoe beter. Maar mag dat zomaar? Hoe zit het met de auteursrechten? Mr. Mark Jansen van Dirkzwager Advocaten gaat u meenemen in de wereld van het auteursrecht als het gaat om Social Media. Het is voor bestuurders van verenigingen maar ook voor organisatoren van evenementen een must hier bij te zijn zodat u weet waar u aan toe bent, want een gewaarschuwd mens…

De Dirigent
Alex Schillings, voorzitter van de Bond van Orkestdirigenten en Instructeurs, komt langs om een sessie te geven over alles wat te maken heeft met de zakelijke afspraken met de dirigent. Wat zijn de rechten en plichten van de vereniging en wat die van de dirigent. Hoe kunt u het beste afspraken maken? Als u onverhoopt afscheid van elkaar wilt nemen, wat komt daar dan bij kijken? Deze sessie is bedoeld voor bestuurders van met name de hafabra-sector.

Fondsenwerving
Geld is schaars bij verenigingen. Subsidie ontvangen is allang een gepasseerd station. Verenigingen moeten het doen met geld dat ze zelf binnenhalen. De Sesam Academie kan tips geven over Fondsenwerving. Veel verenigingen hebben vragen over dit onderwerp: welke fondsen zijn er, wat verwacht een fonds van de vereniging? Allemaal vragen die aan de orde komen tijdens deze zeer interessante en “waardevolle” bijdrage van de Sesam Academie.

Evenementen stellen zich aan u voor
De KNMO vindt het belangrijk dat het KNMO Congres een platform is voor ontmoeting en verbinding. In een van de zalen zal een aantal organisatoren van evenementen korte pitches houden over hun evenement. U kunt dan horen wat het evenement inhoudt en hoe u zich als vereniging kunt aanmelden. Welke evenementen komen langs?:

  • ODSC
  • Concours Klundert
  • WMC Try Out Elburg
  • Open Nederlandse Slagwerk Kampioenschappen

De opzet
De dag begint met een plenaire openingssessie, waar onderwerpen zullen worden gepresenteerd die voor alle bonden van de KNMO en hun verenigingen van belang zijn. Zo zal het WMC het programma 2017 op hoofdlijnen presenteren. De FASO (Federatie van Amateur Symfonie- en Strijkorkesten), sinds dit jaar onderdeel van de KNMO, zal zich aan u voorstellen.

Na het plenaire openingsdeel zullen in hoog tempo 11 inhoudelijke onderwerpen, in 16 parallelsessies, verdeeld over 3 rondes, van start gaan. Per ronde zullen er 5 tot 6 inhoudelijke sessies tegelijkertijd worden gegeven. Dit betekent dat u als vereniging meerdere mensen mee moet nemen om er zeker van te zijn dat u alle interessante onderwerpen kunt bijwonen. De sessies zullen qua opzet dusdanig zijn dat er veel ruimte is voor vragen en interactie.

De opbouw van het programma ziet er als volgt uit:

Plenaire openingssessie 10.30 – 11.30
Parallelsessie ronde 1 11.45 – 12.30
LUNCH 12.30 – 13.15
Parallelsessie ronde 2 13.30 – 14.15
Parallelsessie ronde 3 14.30 – 15.15
Plenaire eind sessie 15.30 – 16.30
Wrap up en Borrel 16.30 – 18.00

De parallelsessies zullen 45 minuten duren waardoor de onderwerpen kort maar krachtig zullen worden behandeld en er ruimte gegeven wordt voor vragen en interactie. Tussen de sessies door is er ruimte om contact met elkaar te leggen.

Het KNMO Congres vindt plaats op zaterdag 19 november a.s. in Van der Valk Hotel De Witte Bergen, Rijksweg A1 te Eemnes.

Het congres start met een inloop om 10.00 uur en eindigt met een netwerkborrel tussen 17.00 en 18.00 uur. De KNMO vindt het belangrijk dat iedereen die dat wil het congres kan bijwonen. Daarom is besloten dat het KNMO Congres 2016 gratis toegankelijk is. Er is dus geen enkele reden om selectief te zijn in wie u meeneemt of afvaardigt naar het congres.

Deelname aan het lunchbuffet kan tegen kostprijs van € 15,50 per persoon, maar dit is niet verplicht. U kunt er ook voor kiezen om à la carte te gaan lunchen of de lunch niet in het restaurant te gebruiken. Op de dag zelf aanmelden voor het lunchbuffet kan alleen nog op basis van beschikbaarheid. U dient dit bij aankomst in het hotel echter ook vooraf te regelen en te betalen aan de balie.

Schrijft u zich vandaag nog in via de site van KNMO. U kunt dan direct via iDeal voor uw lunch betalen zodat u verzekerd bent van een plek.

www.knmo.nl/diensten/knmo-congres Facebook: https://www.facebook.com/KNMOCongres/?fref=ts

 

 

 

Reacties zijn gesloten.