KNMO congres: Educatie en Effectiever repeteren

Veel showkorpsen zitten in hun maag met de showrepetities. Het duurt vaak lang om de show in te studeren. Leden zitten te wachten totdat ze door de instructie op de juiste plek zijn neergezet. Minuten later wordt uitgelegd in hoeveel tellen gelopen moet worden van en naar de verschillende figuren. Sommige korpsen hebben inmiddels alle leden de tekeningen gegeven van de show zodat een lid weet waar hij/zij moet staan. En toch duurt het dan nog steeds lang. Met de komst van software voor het schrijven van een choreografie voor showbands is er veel veranderd. Toch blijven korpsen al hun leden een showboekje met de figuren geven en dat wordt als vooruitstrevend gezien. Maar er kan veel meer uit de showrepetitie gehaald worden door het optimaal gebruiken van software en printmogelijkheden.

Kiezen we voor coördinaten? Of voor “lopen op de dot” of “dress in het figuur”? In deze sessie zal ervaren showinstructeur Erwin de Jong u meenemen in de verrassende mogelijkheden die software kan hebben voor uw showrepetitie. Ook wordt stilgestaan bij de mogelijkheden voor het schrijven van een choreografie met software. Maar het zal vooral gaan over wat je met deze software kunt doen om de showrepetitie tot maar liefst 30-40% effectiever te laten verlopen. Erwin de Jong is consultant bij Corps Style Concepts en heeft ervaring opgedaan in zowel de USA als Nederland. Met zijn kennis en ervaring kan hij u zeer waardevolle tips geven. Op deze dag kunt u op een zeer voordelige manier kennismaken met software van Pyware.

Het WMC komt eraan dus door veel showkorpsen zullen er in de komende maanden weer shows ingestudeerd of aangepast worden. Veel verenigingen worstelen met de vaardigheid om een show te lopen én te spelen. Stilstaand klinkt het fantastisch maar op het moment dat men gaat lopen, wordt het minder. Er wordt tijd aan besteed maar het lijkt niet substantieel beter te worden. Bepaalde zaken wil je voordat ze definitief in de show opgenomen worden eerst uitproberen; zoeken naar een effectievere manier om vaardigheden op gebied van show te trainen. Als dit herkenbaar is dan is het een goed idee om naar de sessie van CGN te gaan waar wordt verteld hoe je door middel van een andersoortige competitie, veel kunt leren over bovenstaande zaken.
Wereldwijd is bewezen dat door deelname aan een indoor circuit zoals CGN dat biedt, een vereniging substantieel beter gaat lopen/spelen.

Ervaren instructeurs en juryleden Rob Balfoort en Rene van Dijke zullen hun ervaring met de voordelen van dit circuit delen. Meedoen kan ook met een deel van uw leden die meer uitdaging zoeken, of juist meer training nodig hebben. Het CGN circuit biedt DE mogelijkheid om:

  • Extra vaardigheden aan te leren op het gebied van lopen en spelen
  • Bepaalde showelementen uit te proberen en te laten waarderen door een vakkundige jury
  • Een extra uitdaging te bieden aan de leden
  • Een leuke manier te vinden om te werken aan coördinatie m.b.t. lopen/spelen

Meedoen kan met uw hele vereniging of met een deel ervan. Rob Balfoort en Rene van Dijke nemen u mee in hun verhaal.

Het KNMO Congres vindt plaats op zaterdag 19 november a.s. in Van der Valk Hotel De Witte Bergen, Rijksweg A1 te Eemnes.

Het congres start met een inloop om 10.00 uur en eindigt met een netwerkborrel tussen 17.00 en 18.00 uur. De KNMO vindt het belangrijk dat iedereen die dat wil het congres kan bijwonen. Daarom is besloten dat het KNMO Congres 2016 gratis toegankelijk is. Er is dus geen enkele reden om selectief te zijn in wie u meeneemt of afvaardigt naar het congres.

Deelname aan het lunchbuffet kan tegen kostprijs van € 15,50 per persoon, maar dit is niet verplicht. U kunt er ook voor kiezen om à la carte te gaan lunchen of de lunch niet in het restaurant te gebruiken. Op de dag zelf aanmelden voor het lunchbuffet kan alleen nog op basis van beschikbaarheid. U dient dit bij aankomst in het hotel echter ook vooraf te regelen en te betalen aan de balie.

Schrijft u zich vandaag nog in via de site van KNMO. U kunt dan direct via iDeal voor uw lunch betalen zodat u verzekerd bent van een plek.
www.knmo.nl/diensten/knmo-congres
Facebook: https://www.facebook.com/KNMOCongres/?fref=ts

 

Reacties zijn gesloten.