WMC “barst los” op het KNMO Congres

Volgend jaar vindt het WMC weer plaats en vaste bezoekers van het SMP-congres weten dat dan tijdens het congres in het voorafgaande jaar het WMC aanwezig zal zijn met inhoudelijke sessies over de reglementen. Het WMC heeft al diverse artikelen over de reglementen gepubliceerd en komt deze op 19 november nader toelichten.

Naast een zeer interessante sessie over de vraag of de reglementering voor de Concertdivisie in de nabije toekomst als voorbeeld zal gaan dienen voor de overige divisies voor de blaasmuziek, zal het WMC ook voor de SMP-sector een aantal sessies verzorgen.

Er is veel gesproken over het marsreglement van het WMC 2013. Er waren uitgesproken voor- en tegenstanders van het toenmalige reglement. Het WMC heeft gesproken met diverse instructeurs en korpsen die hebben deelgenomen aan de marswedstrijden en op basis van die gesprekken is er een nieuw WMC marsreglement opgesteld. Het WMC zal de bezoekers van deze sessie informeren over de achtergronden van de reglementswijziging en uiteraard het nieuwe marsreglement uitleggen.

Een andere grote verandering is het verdwijnen van de veldjury bij de showwedstrijden. Het WMC zal uitleggen wat deze verandering betekent. De verenigingen zijn nu gewend aan input vanuit het veld (performance) opbouwend naar het geheel (ensemble) en naar Effect. Wat zijn de gevolgen van het weglaten van 1 element? Deze sessie zal worden gecombineerd met informatie over de WMC marsparadereglementering.

Ook voor de slagwerkensembles zal het WMC de reglementen bespreken en doornemen met de bezoekers van deze sessie. Het is altijd goed om nog eens met elkaar en de makers van dit reglement van gedachten te wisselen over de achtergronden en interpretaties van het reglement. Dit zal zeker van nut zijn bij de voorbereiding op de deelname.

De WMC sessies: Een must voor de deelnemers aan het WMC 2017.

Het KNMO Congres vindt plaats op zaterdag 19 november a.s. in Van der Valk Hotel De Witte Bergen, Rijksweg A1 te Eemnes.

Het congres start met een inloop om 10.00 uur en eindigt met een netwerkborrel tussen 17.00 en 18.00 uur. De KNMO vindt het belangrijk dat iedereen die dat wil het congres kan bijwonen. Daarom is besloten dat het KNMO Congres 2016 gratis toegankelijk is. Er is dus geen enkele reden om selectief te zijn in wie u meeneemt of afvaardigt naar het congres.

Deelname aan het lunchbuffet kan tegen kostprijs van € 15,50 per persoon, maar dit is niet verplicht. U kunt er ook voor kiezen om à la carte te gaan lunchen of de lunch niet in het restaurant te gebruiken. Op de dag zelf aanmelden voor het lunchbuffet kan alleen nog op basis van beschikbaarheid. U dient dit bij aankomst in het hotel echter ook vooraf te regelen en te betalen aan de balie.

Schrijft u zich vandaag nog in via de site van KNMO. U kunt dan direct via iDeal voor uw lunch betalen zodat u verzekerd bent van een plek.

www.knmo.nl
Facebook: https://www.facebook.com/KNMOCongres/?fref=ts

Reacties zijn gesloten.