Synergie binnen de showbandsector behouden en uitbouwen

KNMO-Congres: Samenwerkend vermogen

Samenwerking binnen de showbandsector is anno 2016 belangrijker dan ooit. Het aantal toeschouwers loopt bij veel evenementen terug, subsidies worden verder teruggeschroefd of geheel stop gezet, sponsoren investeren minder of geheel niet meer in de showbandsector en gemeenten staan niet te springen om een showevenement te bekostigen. Organisaties van taptoes, middag-shows en corso’s zijn daardoor terughoudender geworden.

Tijd om als showbandsector de schouders eronder te zetten en nieuwe c.q. hernieuwde samenwerking met elkaar aan te gaan.

De Stichting Combinatie Van Korpsen (SCVK) heeft de laatste jaren veel tijd en energie geïnvesteerd in het samenbrengen van overkoepelende showband-gerelateerde instanties, en niet zonder resultaat.

En nu? Nu zijn de showkorpsen aan de beurt. Want: Hoe kunnen showbands in Nederland elkaars bestaansrecht versterken? Hoe kunnen we met elkaar het aantal optreedplekken verhogen en borgen? Welke samenwerking is noodzakelijk om de sector nieuw leven in te blazen? En wat is daarbij de positie en verantwoordelijkheid van organiserende comités, bemiddelaars, overkoepelende instanties, de SCVK en met name ook de showkorpsen zelf?

Kortom: Hoe profiteren we optimaal van elkaars kennis en netwerk om te komen tot een grotere synergie binnen de showbandsector, met als doel het genereren van optreedplekken zodat inkomsten uit optredens, die hard nodig zijn om het voortbestaan van de sector te kunnen blijven garanderen, beter zekergesteld kunnen worden.

De SCVK zal aan de hand van vier kernwoorden: Samenwerken, Continuïteit, Verbinden en Kwaliteit, en enkele spraakmakende stellingen haar visie met de deelnemers aan het KNMO-congres delen. Aan het eind van de sessie heeft u ruim voldoende stof om over na te denken en te delen met het bestuur van uw eigen vereniging.

Kortom: Een must voor alle showkorpsbestuurders!

Het KNMO Congres vindt plaats op zaterdag 19 november a.s. in Van der Valk Hotel De Witte Bergen, Rijksweg A1 te Eemnes.

Het congres start met een inloop om 10.00 uur en eindigt met een netwerkborrel tussen 17.00 en 18.00 uur. De KNMO vindt het belangrijk dat iedereen die dat wil het congres kan bijwonen. Daarom is besloten dat het KNMO Congres 2016 gratis toegankelijk is. Er is dus geen enkele reden om selectief te zijn in wie u meeneemt of afvaardigt naar het congres.

Deelname aan het lunchbuffet kan tegen kostprijs van € 15,50 per persoon, maar dit is niet verplicht. U kunt er ook voor kiezen om à la carte te gaan lunchen of de lunch niet in het restaurant te gebruiken. Op de dag zelf aanmelden voor het lunchbuffet kan alleen nog op basis van beschikbaarheid. U dient dit bij aankomst in het hotel echter ook vooraf te regelen en te betalen aan de balie.

Schrijft u zich vandaag nog in via de site van KNMO. U kunt dan direct via iDeal voor uw lunch betalen zodat u verzekerd bent van een plek.

https://www.knmo.nl/aanmelding-knmo-congres/

Facebook: https://www.facebook.com/KNMOCongres/?fref=ts

Reacties zijn gesloten.