Het gaat om meer dan het realiseren van nootjes…

Nieuw WMC reglement Concertdivisie belangrijke stap voor toekomst?

Het is een veelbesproken onderwerp: het laten vervallen van het verplichte werk in het nieuwe WMC reglement voor de Concertdivisie, de hoogste klasse van de blaasmuziek tijdens het WMC 2017. Daarnaast wordt er ook een nieuwe jurysystematiek toegepast, die we kennen uit de showbandwereld, geheel gebaseerd op het One World System dat destijds door Henk Smit en Paul Doop is ontworpen.  Hierbij gaat het om meer dan alleen maar de muziek zo goed mogelijk spelen zoals in de partituur is voorgeschreven.

“Natuurlijk is het belangrijk dat in deze hoogste concoursklasse muziekwerken worden gespeeld die passen bij het niveau en dat deze zo perfect mogelijk worden gespeeld. Maar wij vinden dat het om meer dan de nootjes gaat. Het gaat ook om wat de muziek teweegbrengt bij het publiek en de jury”, zegt Harrie Reumkens, artistiek leider van het WMC. We hebben ruime ervaring opgedaan bij de showwedstrijden en we zien dat de producten er beter en aantrekkelijker van zijn geworden. Deze trend willen we ook teweegbrengen in de blaasmuziek.  Het programma van minimaal 45 en maximaal 60 minuten moet hiermee een totaalprogramma worden waarbij de dirigent en het orkest een maximale vrijheid krijgen om het samen te stellen. Een vijfkoppig juryteam met verschillende achtergronden zal de optredens waarderen. Ook deze term komt uit het One World System waar ze spreken over waarderen en niet van beoordelen.

Wordt dit nieuwe reglement voor de Superklasse in de secties Harmonie en Fanfare het voorbeeld voor de komende jaren? In deze congressessie zal het WMC u meenemen in hun denkwereld. Het is nu de Concertdivisie maar is het de volgende keer  voor alle divisies van kracht, of blijft dit alleen voor deze elitedivisie? Mogen en kunnen we dit verwachten van de andere divisies of wordt dit een mission impossible? Ga in gesprek met de mensen van het WMC tijdens het KNMO Congres 2016. Wellicht dat in deze sessie historie wordt geschreven en dan wilt u toch kunnen zeggen: “Ik was erbij”.

Het KNMO Congres vindt plaats op zaterdag 19 november a.s. in Van der Valk Hotel De Witte Bergen, Rijksweg A1 te Eemnes.

Het congres start met een inloop om 10.00 uur en eindigt met een netwerkborrel tussen 17.00 en 18.00 uur. De KNMO vindt het belangrijk dat iedereen die dat wil het congres kan bijwonen. Daarom is besloten dat het KNMO Congres 2016 gratis toegankelijk is. Er is dus geen enkele reden om selectief te zijn in wie u meeneemt of afvaardigt naar het congres.

Deelname aan het lunchbuffet kan tegen kostprijs van € 15,50 per persoon, maar dit is niet verplicht. U kunt er ook voor kiezen om à la carte te gaan lunchen of de lunch niet in het restaurant te gebruiken. Op de dag zelf aanmelden voor het lunchbuffet kan alleen nog op basis van beschikbaarheid. U dient dit bij aankomst in het hotel echter ook vooraf te regelen en te betalen aan de balie.

Schrijft u zich vandaag nog in via de site van KNMO. U kunt dan direct via iDeal voor uw lunch betalen zodat u verzekerd bent van een plek.

www.knmo.nl
Facebook: https://www.facebook.com/KNMOCongres/?fref=ts

 

Reacties zijn gesloten.