Neem als vereniging ook zelf het initiatief: Benader je wethouder!

De Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie (KNMO), overkoepelend orgaan en vertegenwoordiger van de vele honderden amateur-muziekverenigingen in ons land, roept gemeenten in Nederland met klem op om haar sector financieel te steunen vanuit de extra ondersteuning van 150 miljoen euro die ze van het rijk toegewezen hebben gekregen.

Daarom is aan alle wethouders cultuur van de gemeenten in Nederland een brief verzonden met de oproep om (muziek)verenigingen te betrekken in de extra middelen die beschikbaar zijn gesteld vanuit de Rijksoverheid.

150 miljoen
De bedoelde 150 miljoen is onderdeel van het tweede grote steunpakket voor de culturele sectoren. Daarbovenop komt nog 68 miljoen euro beschikbaar vanuit het compensatiepakket voor medeoverheden van het ministerie van BZK.

Neem als vereniging ook zelf het initiatief: Benader je wethouder!

Voor verenigingen is onderstaande van groot belang:
Vanuit het Landelijk Kenniscentrum Cultuur en Amateurkunst is er een vragenlijst ontwikkeld voor de lokale politiek en culturele instellingen om hun wethouder aan te spreken onder het motto ‘150 miljoen, wat ga jij ermee doen’. Wij roepen dan ook lokale culturele verenigingen en initiatieven op om dit gesprek aan te gaan. De vragenlijst is hier te downloaden.

 

Deel dit bericht op social media:

Dit bericht is geplaatst in Algemeen.

Reacties zijn gesloten.