CGN en de KNMO collecteren voor Phila Slag & Vlag

Hoewel we nog aan het nagenieten zijn van de vakantie is CGN, doelgroep van de KNMO voor Color Guard, Indoor Percussion en Indoor Winds, al weer bezig met het seizoen 2021. We weten nog niet goed wat er allemaal nog aan maatregelen gaat komen vanuit de overheid dus we weten nog helemaal niet hoe het CGN-seizoen 2021 eruit gaat zien. We hopen op een zo normaal mogelijk seizoen maar hoe, weten we nog niet. Dit geldt ook voor de groepen waar we met Phila Slag & Vlag zijn begonnen of zouden beginnen en wie herinnert zich niet die geweldige optredens op de CGN Championships de afgelopen twee jaren.

CGN is initiator van het project Phila Slag & Vlag. CGN en de KNMO gaan zich samen met projectpartners Stichting Philadelphia Zorg en Handicap.nl de komende jaren inzetten om mensen met een verstandelijke beperking heerlijk muziek te laten maken of te laten dansen bij een lokale muziek- en/of dansvereniging. Dit kan een showband, marchingband, drumband, harmonie, fanfare, blaaskapel, brassband, een colorguardgroep, een twirlteam maar ook een dansgroep zijn. Op deze manier dragen we ons maatschappelijke steentje bij. Op de CGN Championships in 2018 en 2019 heeft iedereen kunnen zien wat voor plezier deze mensen hebben als ze kunnen spelen voor een groot publiek en wat deed het ons veel toen we daar als publiek en medewerkers getuige van waren.

Inmiddels heeft het project bij 10 verenigingen geholpen een groep op te zetten voor mensen met een verstandelijke beperking. We willen dit de komende twee jaar naar 30 brengen. Dit is geweldig maar het is natuurlijk ook de bedoeling dat deze groepen zichtbaar zijn voor het publiek. We willen die groepen ook altijd een podium bieden bijvoorbeeld op CGN-evenementen. Op de CGN Championships zal er altijd een Phila Slag en een Phila Vlaggroep te zien zijn maar we willen daarnaast deze groepen een eigen evenement geven binnen CGN. Daar doen ook de gewone groepen aan mee maar dat evenement zal de aandacht vooral op de Phila Slag & Vlag groepen hebben.

Natuurlijk spelen hier de maatregelen rond Corona een rol, maar wij denken dat we ook via online evenementen met deze groep mensen hele mooie dingen kunnen doen. Om dit te verwezenlijken is geld nodig. CGN betaalt dit allemaal uit de inkomsten van de evenementen. In de huidige omstandigheden wordt dit een enorme uitdaging. CGN sluit zich daarom aan bij de collecte van Handicap.nl om op deze manier geld in te zamelen zodat we de Phila Slag&Vlag groepen een mooie plek binnen het CGN kunnen geven want dat verdienen ze.

KNMO-voorzitter Bart van Meijl: “CGN is dit initiatief gestart en wij zijn als KNMO-bestuur hier natuurlijk achter gaan staan. Uiteindelijk willen we toch allemaal dat IEDEREEN muziek mag maken of dansen bij een vereniging? Honderdduizenden mensen hebben wekelijks veel plezier bij de lokale vereniging en dat willen we ook voor onze medemens met een speciaal talent (zoals we dat liever zeggen). De KNMO streeft inclusiviteit na en dan past dit doel van CGN perfect bij ons. Ik hoop dat veel leden van verenigingen die zijn aangesloten bij een van de bonden binnen de KNMO, doneren aan dit mooie doel of zelf digitale collectant worden en CGN helpen bij het neerzetten van mooie evenementen voor de Phila Slag & Vlaggroepen!”

Klik op de link en doneer https://handicapnl.digicollect.nl/cgn-secretariaat-phila-slag-vlag

Of scan de QR code. Iedere bijdrage, klein en groot, is welkom. CGN krijgt 50% van de opbrengsten om mooie momenten te creëren voor de Phila Slag & Vlaggroepen. Mogen wij op je steun rekenen? EN…..deel dit bericht gerust onder je eigen netwerk, graag zelfs.

Namens CGN Bedankt!

Deel dit bericht op social media:

Dit bericht is geplaatst in Algemeen.

Reacties zijn gesloten.