OPROEP: Laat muziekverenigingen weer repeteren!

Aan: Alle eigenaren en beheerders van (sport)accommodaties waar culturele activiteiten plaatsvinden.

Beste lezer,

Het ministerie van Economische Zaken heeft op 8 juni 2020 goedkeuring verleend aan het protocol dat is opgesteld door de KNMO voor het hervatten van de activiteiten voor muziekverenigingen (blazers). Dat betekent dat muziekverenigingen vanaf dat moment activiteiten veilig kunnen en mogen hervatten, met het KNMO protocol als basis.
Helaas bereiken ons berichten dat nog niet alle verenigingen kunnen opstarten, omdat sommige (sport)accommodaties nog niet open gaan. En dat terwijl in veel gemeenten accommodaties, en juist sportzalen ter beschikking worden gesteld aan muziekverenigingen, waarvan de repetitieruimte die normaal gesproken wordt gebruikt, te klein is. In sommige gemeenten blijven culturele instellingen waar ook gesport wordt echter gesloten.
Wij roepen u daarom op om met uw muziekvereniging mee te denken hoe de repetitieruimte wel weer geopend kan worden en als dat niet mogelijk is over een geschikte alternatieve locatie. Muzikanten staan te popelen om weer te beginnen met de repetities. Het zijn lastige tijden voor muziekverenigingen. De coronacrisis heeft een enorme impact op de verenigingen die juist van grote maatschappelijke betekenis zijn. U kunt helpen door te zorgen dat er voor deze verenigingen een geschikte ruimte is om te repeteren.

In de onderstaande links vindt u informatie over het opstarten van activiteiten door muziekverenigingen.
1. Protocol KNMO, goedgekeurd door de Rijksoverheid: https://www.knmo.nl/wp-content/uploads/2020/06/Protocoldef-opgemaakt.pdf
2. De meest recente noodverordening, waarin geen verbod meer is opgenomen voor blazers:
https://www.rijksoverheid.nl/documenten/rapporten/2020/06/12/ek-bijlage-modelnoodverordeningen
3. Informatie van de Rijksoverheid, waaruit blijkt dat ook blazers activiteiten mogen hervatten:
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/cultuur

“Mogen blazers weer spelen?
Blazers mogen weer spelen (dat geldt voor zowel repetities als voor uitvoeringen). Voorwaarde is dat zij hun protocollen hebben aangepast op de laatste inzichten en dat deze met de brancheverenigingen zijn afgestemd. Dat betekent in ieder geval dat blazers minimaal 2 meter afstand moeten houden tot anderen.”

Mocht u vragen hebben, neem dan contact op met ons kantoor. Dat kan telefonisch via 085 7822810 of per mail naar corona@knmo.nl.

Met vriendelijke groet,

Bart van Meijl
Voorzitter KNMO

Deel dit bericht op social media:

Dit bericht is geplaatst in Algemeen.

Reacties zijn gesloten.