Nieuw seizoen van dirigentenworkshop ‘De Maestro’ van start

Ook in 2018/2019 biedt de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen dirigenten en directiestudenten van het conservatorium de mogelijkheid om een cursus Directie te volgen. In ‘De Maestro’, onder leiding van Jan Cober, maken de deelnemers in zes workshops kennis met alle aspecten van het vak. De eerste workshop vindt plaats op zaterdag 13 oktober a.s. van 09.00 uur tot 16.30 uur bij Adams Muziekcentrale in Ittervoort. Inschrijven kan via www.lbmblaasmuziek.nl/de-maestro-deelnemen.

Deelnemer tijdens het praktijkgedeelte van De Maestro (foto: Jurriaan Hodzelmans)


Cursusprogramma
Elke cursusdag bestaat uit een theoretisch en een praktisch gedeelte. Gastdocenten uit de praktijk verlevendigen het theoriegedeelte en een HaFaBra-orkest fungeert in de middag als praktijkensemble. De eerste workshopdag heeft als thema ‘Jeugd en muziek’. Het LBM Jeugdorkest treedt hierbij aan als praktijkorkest. Op 1 december staat de workshop in het teken van ‘Limburgse componisten – traditie en toekomst’. Het componeren voor een blaasorkest staat die dag centraal. De overige workshopdagen zijn op 19 januari, 16 maart, 11 mei en 29 juni 2019.
Het volledige cursusprogramma is te vinden op http://www.lbmblaasmuziek.nl/de-maestro.

Inschrijven
‘De Maestro’ is interessant voor zowel beginnende als ervaren dirigenten. Deelnemen aan de cursus kan op twee manieren. Als actieve deelnemer of als auditor. Het is mogelijk om losse workshops te volgen, maar om verdieping in het dirigentenvak te verkrijgen is het raadzaam om de volledige cursus te doorlopen. De kosten voor actieve deelname bedragen € 100,- per persoon per workshopdag. De deelnemers worden interactief bij de cursus betrokken en dirigeren het praktijkorkest. Om de kwaliteit van de cursus te kunnen waarborgen is het aantal plekken voor actieve deelname beperkt. Auditoren betalen € 55,- per workshopdag. De bedragen zijn inclusief het cursusmateriaal, consumpties en een lunch.

 

 

Reacties zijn gesloten.