ECWO2018 op 26 mei in Brussel

Bij negen ambitieuze orkesten worden deze week de puntjes op de i gezet om zich op 26 mei a.s. zo goed mogelijk te kunnen presenteren tijdens ECWO2018.

Kom naar Brussel en laat je verrassen door de intense en veelzijdige klanken van deze harmonieorkesten. De Vlaamse amateurmuziek-
organisatie (Vlamo) organiseert de tweede editie van het Europese Kampioenschap voor harmonieorkesten (ECWO) in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel. Tijdens dit Europees kampioenschap zijn de toporkesten van liefst negen landen te bewonderen in België. Deze bijzondere hoogmis voor alle liefhebbers van blaasmuziek is de ideale gelegenheid om de vele facetten van de harmoniemuziek te vieren en te beleven.
Op vrijdag 25 mei organiseren Vlamo en ECWO een Internationaal congres over de impact van muziekverenigingen op de (lokale) samenleving. Sprekers zijn Harrie Reumkens (NL), artistiek leider van het Wereld Muziek Concours (WMC) Kerkrade (NL), Lukas Pairon (BE) is doctoraal student aan Ghent University en oprichter van het internationale onderzoeksplatform SIMM (Social Impact of Making Music) en Bill Connor (UK), president van BASBWE (UK) en bestuurslid van ECWO.

Juryteam

Mevr. Annick Villanueva (FR) en de heren Jan Van der Roost (BE) en Mark Heron (UK) zullen op zaterdag 26 mei met Jan Van den Eijnden (NL) als onafhankelijk voorzitter de optredens van de negen deelnemende orkesten beoordelen.

De negen deelnemende orkesten en tijden van optreden

09:00 : Orchestre d’Harmonie de l’électricité de Strasbourg (Frankrijk)
10:15 : Lillestrøm Musikkorps (Noorwegen)
11:30 : Unión Musical Villamayorense (Spanje)
13:30 : Rødovre Concert Band (Denemarken)
14:45 : Uppsala Blåsarsymfoniker (Zweden)
16:00 : Birmingham Symphonic Winds (Groot-Brittannië)
18:00 : Harmonie St. Michael van Thorn (Nederland)
19:15 : Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Rotem (België)
20:30 : Blasorchester Siebnen (Zwitserland)
22:00 : Prijsuitreiking

Zaterdag 26 mei 2018
Brussel: Bozar Paleis voor Schone Kunsten
Henry Le Boeufzaal
Ravensteinstraat 23
1000 BRUSSEL

Tickets: https://www.bozar.be/nl/activities/139840-european-championship-for-wind-orchestras-2018

Uiteraard wenst de KNMO haar vertegenwoordiger Harmonie St. Michael van Thorn een succesvol optreden toe. Lees hier de uitgebreide programma-informatie.

 

 

 

Deel dit bericht op social media:

Dit bericht is geplaatst in Algemeen.

Reacties zijn gesloten.