European Championship for Wind Orchestras 2018

De eerste editie van het Europees kampioenschap voor harmonieorkesten (ECWO) ligt al bijna twee jaar achter ons. Op 21 mei 2016 werd het eerste kampioenschap succesvol georganiseerd door de KNMO waarbij de Nederlandse afgevaardigde, Koninklijke Harmonie van Thorn, de winnaar werd. Met de organisatie van de eerste editie van de European Championship for Wind Orchestras (ECWO) legde de KNMO een stevig fundament voor een nieuw internationaal topevenement in de wereld van de amateurblaasmuziek.

De tweede editie van dit tweejaarlijks evenement vindt plaats op 26 mei 2018 in Brussel, België. De locatie zal Bozar zijn! Bozar is dé concertzaal in het centrum van Brussel en beter bekend als het Paleis voor Schone Kunsten (PSK).

Op 26 mei treden harmonieorkesten op uit negen Europese landen.

De KNMO heeft Harmonie St. Michaël van Thorn als Nederlandse vertegenwoordiger afgevaardigd naar het 2e European Championship for Wind Orchestras (ECWO2018). Harmonie St. Michaël is geselecteerd omdat zij het hoogste aantal punten (97,5) heeft behaald in de concertdivisie in Nederland in de afgelopen vijf jaar, tijdens het concertconcours op 13 november 2016 in Enschede.

De volgorde van optreden tijdens ECWO 2018.

  1. (09.00) Orchester d’Harmonie de l’électricité de Strasbourg (Frankrijk)
  2. (10.15) Lillestrøm Musikkorps (Noorwegen)
  3. (11.30) Unión Musical Villamayorense (Spanje)
  4. (13.30) Rødovre Concert Band (Denemarken)
  5. (14.45) Uppsala Blåsarsymfoniker (Zweden)
  6. (16.00) Birmingham Symphonic Winds (Verenigd Koninkrijk)
  7. (18.00) Harmonie St. Michael van Thorn (Nederland)
  8. (19.15) Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Rotem (België)
  9. (20.30) Blasorchester Siebnen (Zwitserland)

ECWO is verheugd aan te kondigen dat het verplichte werk voor ECWO 2018 een nieuwe compositie is van Bart Picqueur: MUTATIONS (2017).

Voor verdere informatie over ECWO2018 zie ook de website www.ecwo.eu.

 

Deel dit bericht op social media:

Dit bericht is geplaatst in Algemeen.

Reacties zijn gesloten.