Workshop Muzikale Versterking bij CGN

CGN organiseert op zondag 8 oktober een workshop over versterking voor Showbands, Indoor Percussion, Indoor Winds en concertslagwerkgroepen o.l.v. Johan van Loo, docent Geluidstechniek aan ArtEZ Conservatorium in Zwolle.

Versterking van instrumenten is bij popbands en orkesten al heel gebruikelijk, maar bij slagwerkgroepen, showbands, indoor percussion en indoor winds groepen is dit echt in opmars. Het begon met het gebruik van een basgitaar en elektrische piano maar werd al snel uitgebreid naar het versterken van akoestische instrumenten zoals drumstel, marimba’s, vibrafoons en concertpauken. Inmiddels gaat het ook over samples en zang als mogelijk onderdeel van het programma. We zien zowel indoor als buiten diverse groepen werken met versterking waarbij iedereen nog zoekende is hoe dit het beste te doen. Het gaat dan over technische kennis van versterken (hoe doe je dit), over kennis van de juiste apparatuur (waarmee doe ik dat eigenlijk) en natuurlijk over geld (beste koop tegen beste prijs).

Johan van Loo is gepassioneerd als het gaat om het vertalen van een artistiek muzikaal idee naar versterking. Hij heeft ruime ervaring (nationaal en internationaal). Hij heeft vele radio-en tv producties gedaan, voor o.a. de NPO, maar ook concerten in kleine zaaltjes tot en met de Amsterdam Arena. Met zijn bedrijf EuroConcerts is hij al sinds 1984 werkzaam in deze industrie. Hij heeft diverse cd’s opgenomen en ook internationaal is het bedrijf actief in vele Europese landen, Afrika en de USA. Johan wil graag zijn kennis delen met onze sector en heeft daarom tijd vrijgemaakt om een workshop voor CGN te geven.

Deze workshop is geschikt voor iedereen die belangstelling heeft om te gaan werken met versterking of er al mee werkt. De workshop is bedoeld om mensen die nog weinig kennis hebben van versterking informatie te verschaffen en te enthousiasmeren over  dit onderwerp. Maar ook voor de meer gevorderden is dit een geweldige kans om met een professional te kunnen sparren. De workshop is gericht op de volgende drie vragen:

  • Hoe versterk ik (technische kant van het verhaal)
  • Welke apparatuur heb ik daar voor nodig
  • Tegen welke prijs

De workshop is gratis toegankelijk, maar CGN wil wel graag weten op hoeveel deelnemers er gerekend kan worden, dus schrijf je even in. De workshop start om 14.30 uur en duurt tot ca 15.45 uur. Voorafgaand zijn er nog andere sessies rondom Indoor Percussion, Color Guard en Indoor Winds. De workshop vindt plaats in De Hilt, Hasselaarlaan 1c te Eemnes, als onderdeel van het CGN Congres 2017.

Inschrijven voor de workshop kan via info@colorguard.org onder vermelding van Workshop Versterking.

Reacties zijn gesloten.