Erelid Johan Oegema overleden

Met ontroering hebben wij kennis genomen van het overlijden van Johan Oegema.

Johan heeft als bestuurlijk vrijwilliger jarenlang verschillende functies bekleed bij de voormalige KNFM en vanaf 2014 bij de Overijsselse Bond van Muziekverenigingen en de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie. Johan had een grote liefde voor de muziek, maar heeft vooral heel veel tijd en energie gestoken in de organisatie en begeleiding van muziekexamens omdat, zoals hij zelf aangaf, bij de jeugd zijn hart lag. Johan was de drijvende kracht achter de muziekexamens en opleidingskaders, mede dankzij zijn inzet hebben veel kinderen in Overijssel kennis kunnen maken met muziek en het verenigingsleven.

Wij hebben Johan leren kennen als een markant bestuurder met een warm hart voor de samenleving. Een harde werker met een duidelijke visie, die als het nodig was zijn mening en advies met bekende diepe stem, op positieve wijze, niet onder stoelen of banken stak. Als waardering voor zijn vele verdiensten voor en betrokkenheid bij de sector amateurmuziek werd Johan in februari jl. bij zijn afscheid als bestuurslid van de KNMO benoemd tot erelid. Maar ook bij diverse andere maatschappelijke organisaties was Johan actief. Voor zijn grote verdiensten voor de samenleving werd hij daarom vlak voor Koningsdag bevorderd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Bij deze bijzondere gelegenheid op 21 april 2017 sprak ik Johan nog. Strijdbaar en moedig sprak hij over zijn ziekte, nog altijd betrokken bij de KNMO en me nog adviezen gevend over de landelijke examens en mogelijke verbeteringen in het proces, zo kende ik Johan, betrokken als altijd. Bij ons afscheid zeiden we “tot ziens” niet wetende dat we elkaar in het heden niet meer zouden zien. Met ontroering denk ik terug aan die laatste momenten met Johan, vooral zijn niet aflatende betrokkenheid bij de KNMO heeft grote indruk op me gemaakt.

Wij zullen binnen de KNMO Johan met groot respect voor zijn verdiensten blijven herinneren.

De KNMO wenst de familie en vrienden veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.

Namens bestuur en medewerkers KNMO,

 

Bart van Meijl
Voorzitter KNMO

Deel dit bericht op social media:

Dit bericht is geplaatst in Algemeen.

Reacties zijn gesloten.