Oproep NBE: Jonge muzikanten gezocht voor audities op 26 september 2015

Het Nederlands Blazers Ensemble inspireert kinderen en jongeren in het hele land om muziek te maken door middel van projecten als de compositiewedstrijd en het coachen van jonge talentvolle muzikanten. Het NBE leert hen samenspelen, instrumenteren, componeren, op een theatrale manier concerten geven, communiceren met het publiek. Jongeren die met het NBE op het podium hebben gestaan, vergeten dit nooit meer.

De jonge ensembles zijn een groot succes. Gestart in 2004 met de oprichting van het jongNBE, zijn er anno 2015  zes jonge blazersensembles, variërend in leeftijd en niveau, van talentvolle amateurs tot jong toptalent.

Een van die ensembles is het jongjongNBE. Dit (piep)jonge ensemble bestaat uit 10 muzikanten van 12 t/m 15 jaar op fluit, hobo, klarinet, fagot, saxofoon, hoorn, trompet, trombone, contrabas/basgitaar en slagwerk. Het ensemble wordt gecoacht door Dorian Cooke, Willem van Merwijk en Dick Verhoef, alle drie musici van het NBE. Het jongjongNBE is een samenwerkingsproject van het NBE met het Koninklijk Conservatorium Den Haag.
Ieder schooljaar wordt dit ensemble opnieuw samengesteld –  en wij zijn dus altijd op zoek naar jong talent! Het jongjongNBE treedt op in december, voorafgaand aan de Finale van de NBE-compositiewedstrijd Op weg naar het Nieuwjaarsconcert, in Theater Junushoff in Wageningen.

Het is een kortdurend project: 5 repetities en 2-3 concerten. De auditiedag van het jongjongNBE is op zaterdag 26 september a.s. in Den Haag.

Alle informatie over deze ensembles is te vinden op de website. Zie http://www.nbe.nl/ensemble/jongjongnbe (voor de leeftijdscategorie 12 t/m 15 jaar) en http://www.nbe.nl/ensemble/jongnberegionaal (voor de leeftijdscategorie 15 t/m 19 jaar).

 

Reacties zijn gesloten.