2 dagen NK majorette in Waalwijk

Het NK majorette groeit uit zijn jasje. logo NK majorette

Vandaar dat het kernteam majorette heeft besloten om het kampioenschap over 2 dagen uit te spreiden. Het NK zal plaatsvinden op 12 en 19 december 2015 in Waalwijk. Indeling (onder voorbehoud): 12 december NK Majorette jeugddivisies en 19 december NK Majorette junior en senior.

Dit jaar zullen ook de MGD (Groningen/Drenthe), OMF (Friesland) en MNHU (Noord-Holland/Utrecht) hun eigen kampioenschap organiseren. Vanuit die kampioenschappen kunnen deelnemers zich plaatsen voor het NK majorette. Het NK majorette was vorig jaar al een lange dag met om 21.00 uur de prijsuitreiking. Het kernteam vindt het niet verantwoord als de dag nog langer duurt. Zeker ook omdat veel deelnemers nog een lange terugreis voor de boeg hebben. Vandaar dat is besloten om het NK over 2 dagen te verdelen.

Hoe plaats je je voor het NK majorette?
Je plaatst je voor het NK majorette via het provinciaal/regionaal kampioenschap van je bond. De volgende bonden organiseren een eigen kampioenschap: LBT (Limburg), BBM (Brabant), OMF (Friesland), MGD (Groningen/Drenthe), MNHU (Noord Holland-Utrecht), MBGF (Gelderland-Flevoland). De top 3 in elke leeftijdscategorie/niveau op het provinciaal kampioenschap mag zijn provincie/regio gaan vertegenwoordigen op het NK.

Het MBGF-kampioenschap in ’t Harde is een open kampioenschap. Dit betekent dat hier ook deelnemers kunnen inschrijven uit provincies die geen eigen kampioenschap organiseren (Overijssel, Zuid-Holland en Zeeland). Op deze manier kunnen ook die deelnemers zich plaatsen voor het NK.

Tijdens het NK majorette kun je je plaatsen voor de Champions Trophy, het kampioenschap van België en Nederland. Dit kampioenschap vindt plaats op 20 februari 2016.

Wil jij je provincie gaan vertegenwoordigen op het NK? Informeer dan bij je bond voor de manier waarop je je kunt inschrijven voor het provinciaal kampioenschap. Contactpersonen vind je hier: https://www.knmo.nl/doelgroepen/majorette-twirl/infographic-over-majorettewedstrijden/

Reacties zijn gesloten.