KNMO-NTSB majorette/twirlwedstrijden

KNMO-NTSB majorette/twirlwedstrijden worden georganiseerd door de provinciale/regionale bonden en de NTSB. Via onderstaand inschrijfformulier kun je inschrijven voor alle najaarswedstrijden van alle bonden. Als je een wedstrijddatum selecteert verschijnt het e-mailadres waar je het formulier naar toe moet sturen. Let hier even goed op.

Je kunt met 1 formulier alle deelnemers inschrijven voor een bepaalde wedstrijd; zowel voor de KNMO als de NTSB onderdelen. LET OP: controleer goed of alle benodigde gegevens zijn ingevuld (naam, geboortedatum, onderdeel, niveau etc.)!!

We zien je graag op één van onze wedstrijden!

 

Inschrijven

Download het Inschrijfformulier-2022_najaar_V1   

Wedstrijdcircuit

Het KNMO-NTSB-wedstrijdcircuit zit als volgt in elkaar:
1) provinciale/regionale wedstrijden.
Elke bond organiseert meerdere wedstrijden. Op deze wedstrijden is het reglement van de KNMO en de NTSB van toepassing. Klik hier voor het reglement van de KNMO.
Tijdens de prov./reg. wedstrijden kun je je plaatsen voor het Provinciaal/Regionaal Kampioenschap. Informeer bij je bond naar de plaatsingspunten. Voor NTSB onderdelen geldt dat je op reguliere wedstrijden direct je plaatsingspunten voor het NK kunt halen. Klik hier voor het NTSB reglement.

2) Provinciaal/Regionaal Kampioenschap
Heb je voldaan aan de plaatsingspunten dan kun je deelnemen aan het Provinciaal/Regionaal Kampioenschap. Hier strijden alle deelnemers uit je provincie of regio om de titel. Daarnaast wordt hier voor de KNMO-onderdelen bepaald wie de Provincie of Regio gaat vertegenwoordigen op het NK. De top 3 in elke categorie wordt afgevaardigd, mits men voldoende punten heeft gehaald. De plaatsingsscore voor het NK wordt halverwege 2022 bekendgemaakt.

3) Nederlands Kampioenschap
Voor KNMO-onderdelen geldt: top 3 van elke Provincie/Regio strijden om de Nederlandse Titels.
Voor NTSB-onderdelen geldt: iedereen die gedurende het wedstrijdseizoen de plaatsingsscore behaald mag meedoen aan het NK.

Kenmerken voor KNMO-onderdelen en de jurybeoordeling:

 • Respect voor elkaar, gezonde competitie, voor elk niveau, strijd maar ook gezelligheid
 • Ingesproken jurycommentaar
 • Juryleden motiveren en geven tips ter verbetering. Geen uitgebreid strafpuntensysteem
 • Nederlandstalig rapport
 • Puntentelling: 100-punten systeem: 85 punten = promotie, 90 punten = lof der jury
 • Rapport met 5 rubrieken met max. score van 10 punten. Vergelijkbaar met schoolsysteem.
 • Punten worden x2 gedaan om tot eindscore te komen
 • Toegankelijk voor jeugdige leden via speciale onderdelen zoals de Sterparade.
 • Bij Sterparade: schoolsysteem. Max. score is 10 punten
 • Star of the Day: elke wedstrijd krijgt de meest opvallende jeugddeelnemer de titel en het Star of the Day-certificaat. Jury bepaalt de Star
 • Showtwirl/EC/PC volgt het internationale puntensysteem