Modelcontract voor dirigenten en instructeurs

Medio 2021 is door samenwerking van de Bond van Orkestdirigenten en Instructeurs (BvOI) en de Belastingdienst een nieuwe Modelovereenkomst tot stand gekomen die vanaf nu beschikbaar is.

In 2021 zou de goedkeuring van de Belastingdienst voor de BvOI Modelovereenkomst die in 2016 werd opgesteld, verlopen. Daarom heeft de BvOI een nieuwe aanvraag ingediend om opnieuw tot goedkeuring van een Modelovereenkomst te komen.
In oktober 2021 ontving de BvOI, na een aantal aanpassingen en overleg met de Belastingdienst, goedkeuring. De BvOI is dan ook verheugd de nieuwe Modelovereenkomst te kunnen presenteren. Om als opdrachtgever en opdrachtnemer een dienstbetrekking uit te sluiten, is het zaak te weten wat volgens de huidige regelgeving op dit moment een echte dienstbetrekking is. In deze Modelovereenkomst gaat het daarbij specifiek om een amateur (muziek)vereniging en de dirigent.

Lees hier het hele artikel in Klankwijzer.
https://www.klankwijzer.nl/nieuws/artikel/nu-beschikbaar-de-nieuwe-modelovereenkomst/4077e31e27d3

De BvOI adviseert haar leden dan ook om alleen nog deze versie van de modelovereenkomst te gebruiken. Belangrijk bij het gebruik van de modelovereenkomst is dat de overeenkomst als geheel is goedgekeurd en dat het toevoegen of verwijderen van artikelen invloed kan hebben op het oordeel van de Belastingdienst. De modelovereenkomst is te downloaden op www.bvodi.nl.

De KNMO ondersteunt dit contract.

Deel dit bericht op social media:

Dit bericht is geplaatst in Algemeen.

Reacties zijn gesloten.