KNMO-NTSB start met cursussen voor coaches en leden

KNMO-NTSB heeft twee opleidingen ontwikkeld voor coaches en leden van majorette- en twirlverenigingen.
– T.O.P. (Technisch opleidingsprogramma)
– Twirlopleiding 1

Voor beide opleidingen is een werkboek/techniekenlijst en videomateriaal beschikbaar.

T.O.P.
Het Technisch opleidings- programma T.O.P. is een perfecte basis voor iedereen. Het complete programma bestaat uit 6 graden die qua niveau steeds moeilijker worden. Iedereen begint bij de graden 6 en 5.

Aan T.O.P. is ook een wedstrijdonderdeel gekoppeld. Voordat je aan de wedstrijdroutine van T.O.P. mee kunt doen, moet je eerst het examen van de bijbehorende graden halen. Je kunt vanaf nu starten met Graad 6 en 5 en de bijbehorende wedstrijdroutine Level 1.

Gratis materiaal
Het ‘basis’ materiaal voor T.O.P. (lijst met technieken per graad en video verplichte routine) is gratis verkrijgbaar. Je kunt dit materiaal bestellen als individueel lid van de vereniging, maar voor coaches is het een echte aanrader. Het vormt een perfecte basis voor de verdere ontwikkeling van je leerlingen.

 

Het gratis basismateriaal T.O.P. kun je opvragen door op het onderstaande formulier te kiezen voor de optie ‘T.O.P. basis’.

Betaalde uitbreiding
Wil je meer uitleg over de technieken van het T.O.P. dan kun je additioneel materiaal kopen. De kosten zijn slechts € 10,-/graad.
Je krijgt dan:
– een document met aandachtspunten per techniek
– toegang tot de video waarin alle technieken worden voorgedaan.

Twirlopleiding 1
Deze opleiding is de eerste van de drie basisopleidingen. Hierin leer je de eerste technieken van baton en lichaam. Dit is een goede basis voor deelname aan wedstrijden. Hierin zit ook het materiaal waarmee je aan het onderdeel TOP mee kunt doen op wedstrijden. Als je de opleiding hebt gevolgd en bent geslaagd dan heb je automatisch graad 6 en 5 behaald en kun je met de bijhorende routine op wedstrijden meedoen.

Twirlopleiding 2
Deze opleiding is inmiddels beschikbaar en geeft verdiepingsmateriaal in zowel dans als baton en is een perfecte leidraad voor je trainingen. De opleiding sluit uiteraard aan op Twirlopleiding 1. Als je geslaagd bent voor deze opleiding heb je automatisch graad 4 en 3 behaald. Met de bijhorende routine kun je deelnemen aan de wedstrijden in het onderdeel TOP.

Twirlopleiding 3
We werken hard aan de afronding van deze opleiding. Die is het vervolg op 1 en 2 en is de laatste van de basisopleidingen. Hierin zit ook het materiaal voor graad 2 en 1 van het TOP onderdeel.

Voor iedere opleiding betaal je € 75,-
Je krijgt dan:
– compleet cursusboek met technieken (dans/baton)
– toegang tot de video waarin alle technieken worden voorgedaan
Dit is een must voor alle coaches. Zij kunnen hiermee aan de slag bij hun verenigingen. Het materiaal is bovendien een handig naslagwerk.
Het examen kan digitaal worden afgenomen. Kosten hiervoor zijn € 15,- per kandidaat.

Opleiding en examen kunnen ook door een docent van KNMO-NTSB worden gegeven bij een vereniging. Ook dan kan een examen live worden afgenomen of digitaal. Voor informatie hierover stuur je een bericht naar opleidingenknmontsb@gmail.com.

Als je je hebt ingeschreven voor een opleiding ontvang je een link naar het materiaal, op een google drive. De documenten kun je dan printen. Downloaden is niet mogelijk. Wil je starten vul dan de opleiding in via het onderstaande formulier. Als er kosten zijn word je meteen doorgeleid naar de betaling via iDeal.

We hopen dat veel coaches aan de slag gaan met deze opleidingsmogelijkheden.

Informatie over het examen T.O.P. en de Twirlopleidingen 1, 2 en 3.
Je kunt op verschillende manieren examen doen:
– in-home (als een vereniging voldoende deelnemers heeft)
– online (alleen voor T.O.P.) door het opsturen van een video
– op een wedstrijddag (alleen voor T.O.P.)
– aansluiten bij een examen van een praktijkcursus die een bond organiseert
Kosten voor het (her)examen: € 15,-.
Meer informatie over het examen en de mogelijkheden? Klik hier.

VSBfonds ondersteunt initiatieven van en voor iedereen die actief wil meedoen aan de samenleving. In de vorm van donaties, praktische kennis en netwerken. Het fonds wil bijdragen aan de zelfredzaamheid en samenredzaamheid in ons land. Door sociale en culturele projecten te steunen en door studiebeurzen te verstrekken. Zodat iedereen zijn of haar plek krijgt in onze diverse samenleving en kan groeien, leren en leven met én dankzij elkaar. Vandaar het motto van het fonds: ‘Iedereen doet mee’.