KNMO-NTSB start met cursussen voor coaches en leden

KNMO-NTSB heeft twee opleidingen ontwikkeld voor coaches en leden van majorette- en twirlverenigingen.
– T.O.P. (Technisch opleidingsprogramma)
– Twirlopleiding 1

Voor beide opleidingen is een werkboek/techniekenlijst en videomateriaal beschikbaar.

T.O.P.
Het Technisch opleidings- programma T.O.P. is een perfecte basis voor iedereen. Het complete programma bestaat uit 6 graden die qua niveau steeds moeilijker worden. Iedereen begint bij de graden 6 en 5.

Aan T.O.P. is ook een wedstrijdonderdeel gekoppeld. Voordat je aan de wedstrijdroutine van T.O.P. mee kunt doen, moet je eerst het examen van de bijbehorende graden halen. Je kunt vanaf nu starten met Graad 6 en 5 en de bijbehorende wedstrijdroutine Level 1.

Gratis materiaal
Het ‘basis’ materiaal voor T.O.P. (lijst met technieken per graad en video verplichte routine) is gratis verkrijgbaar. Je kunt dit materiaal bestellen als individueel lid van de vereniging, maar voor coaches is het een echte aanrader. Het vormt een perfecte basis voor de verdere ontwikkeling van je leerlingen.

 

 

Het gratis basismateriaal T.O.P. kun je opvragen door op het onderstaande formulier te kiezen voor de optie ‘T.O.P. basis’.

Betaalde uitbreiding
Wil je meer uitleg over de technieken van het T.O.P. dan kun je additioneel materiaal kopen. De kosten zijn slechts € 10,-/graad.
Je krijgt dan:
– een document met aandachtspunten per techniek
– toegang tot de video waarin alle technieken worden voorgedaan. Op dit moment is er materiaal voor graad 6 en 5.

Twirlopleiding 1
Deze opleiding is een verdieping van de T.O.P.-opleiding en is zonder wedstrijdonderdeel. Je krijgt het materiaal van T.O.P. + extra materiaal.
Coaches kunnen hiermee aan de slag bij hun verenigingen. De Twirlopleiding 1 biedt verdiepingsmateriaal in zowel dans als baton en is een perfecte leidraad voor je trainingen. Eigenlijk is dit een must voor elke coach. Het materiaal uit Twirlopleiding 1 is bovendien een handig naslagwerk.

De complete Twirlopleiding 1 kost € 75,-
Je krijgt dan:
– compleet cursusboek met technieken (dans/baton)
– toegang tot de video waarin alle technieken worden voorgedaan

In een later stadium worden ook Twirlopleiding 2 en 3 ontwikkeld en kun je je aanmelden om examen te doen voor T.O.P. 6 en T.O.P. 5.

Als je je hebt ingeschreven voor een onderdeel ontvang je een link naar het materiaal, op een google drive. De documenten kun je dan printen. Downloaden is niet mogelijk.
Wil je starten vul dan het onderdeel dat je wil volgen in via het onderstaande formulier. Als er kosten zijn word je meteen doorgeleid naar de betaling via iDeal.

We hopen dat veel coaches aan de slag gaan met deze opleidingsmogelijkheden.

Informatie over het examen T.O.P. en Twirlopleiding 1
Je kunt op verschillende manieren examen doen:
– in-home (als een vereniging voldoende deelnemers heeft)
– online (alleen voor T.O.P.) door het opsturen van een video
– op een wedstrijddag (alleen voor T.O.P.)
– aansluiten bij een examen van een praktijkcursus die een bond organiseert
Kosten voor het (her)examen: € 15,-.
Meer informatie over het examen en de mogelijkheden? Klik hier.

VSBfonds ondersteunt initiatieven van en voor iedereen die actief wil meedoen aan de samenleving. In de vorm van donaties, praktische kennis en netwerken. Het fonds wil bijdragen aan de zelfredzaamheid en samenredzaamheid in ons land. Door sociale en culturele projecten te steunen en door studiebeurzen te verstrekken. Zodat iedereen zijn of haar plek krijgt in onze diverse samenleving en kan groeien, leren en leven met én dankzij elkaar. Vandaar het motto van het fonds: ‘Iedereen doet mee’.