Vereniging in verandering

LKCA is op zoek gegaan naar verenigingen die het roer hebben omgegooid, het anders dan gebruikelijk aanpakken en daar succesvol in zijn. Wat zijn hun motivaties om het anders aan te gaan pakken en welke werkwijze heeft bijgedragen aan het succes?

Eén van de opvallende gelijkenissen tussen de ondervraagde verenigingen, is dat een verandering vaak is ingezet door een nieuw(e) bestuur(der) of door professionele hulp van buitenaf. Om een koersverandering in te zetten is een frisse blik en/of iemand die een veranderingsproces kan begeleiden kennelijk onontbeerlijk. De publicatie beschrijft de werkwijzen van bestuurders en professionals in de veronderstelling dat het voor een vereniging inspirerend is om te lezen dát je kunt veranderen en hoe je dat kunt aanpakken. Niet dat die werkwijze toepasbaar is op elke andere situatie, maar het biedt bestuurders en ook professionals wel stof tot nadenken: hoe zou ík het nu kunnen aanpakken bij mijn eigen vereniging.

Lees hier de publicatie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *