Samen dementievriendelijk

In Nederland leven naar schatting 280.000 mensen met dementie, dit aantal zal de komende jaren alleen maar stijgen. Mensen leven gemiddeld acht jaar met dementie, waarvan de eerste zes jaar thuis. Kortom, iedereen komt in aanraking met mensen met dementie. Ook in uw vereniging kunnen mensen dementie krijgen. Maar hoe ga je er goed mee om? Zodat mensen met dementie zo lang mogelijk mee kunnen doen. Volg dan de gratis online training via: www.samendementievriendelijk.nl

Henk heeft dementie. Hij zegt: “als je geheugen afneemt, dan nemen je uitdagingen toe.” Wil je het verhaal horen van Henk? Bekijk dan het filmpje op YouTube.

Tijdens het KNMO Congres werd een sessie verzorgd door Marieke en Aleid van Samen Dementievriendelijk. De presentatie is hier terug te lezen.

Gratis workshop voor verenigingen

Speciaal voor verenigingen biedt Samen dementievriendelijk de gratis workshop: ‘GOED omgaan met dementie in je vereniging’.

  • In deze interactieve workshop van één uur krijgen verenigingsleden oog voor de invloed van de ziekte dementie op het uitoefenen van een sport of hobby. Ook krijgen ze tips over hoe ze leden met dementie zo lang mogelijk kunnen blijven betrekken bij hun vereniging.

Vraag een workshop aan via 0800-6002 / info@samendementievriendelijk.nl.

Presentatie Samen Dementievriendelijk