CGN verbindt Muziek, Dans en Zorg: Phila Vlag & Slag

CGN wil een podium bieden voor iedereen in Nederland. En daar komt in 2018 een geheel nieuwe groep bij, waarmee een grote wens werkelijkheid wordt. In samenwerking met Philadelphia, een landelijke zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking, presenteren in Leeuwarden en Eindhoven Phila Slag en Phila Vlag zich aan het publiek. Twee groepen die nog maar kort geleden met veel enthousiasme zijn begonnen met hun eerste stappen in de wereld van Indoor Percussion en Color Guard.

Esther Primowees, directeur Expertise en Onderzoek van Philadelphia, zag met dit project direct de meerwaarde voor hun cliënten:

Muziek heeft een zeer gunstige uitwerking op lichaam en brein. Muziek is een mooie manier om je emotioneel te uiten, te ontladen maar ook om op te laden en energie op te doen. Het oefenen en toewerken naar een prestatie geeft veel zelfwaardering en waardering van anderen. Zelfwaardering is een voorwaarde om te komen tot weerbaar gedrag in een maatschappij waar zij gezien hun beperking kwetsbaar kunnen zijn. Voor ieder mens is het belangrijk om positieve ervaringen op te doen. Het applaus dat hun te wachten staat, zullen ze niet snel vergeten“. Esther voegt hier aan toe: “Het is waardevol dat cliënten kennismaken met zoveel nieuwe mensen. Niet alleen met andere personen met een verstandelijke beperking maar ook met de vele vrijwilligers en mensen uit de organisatie. De vele nieuwe ontmoetingen zijn verrijkend.”

Tijdens de contest in Leeuwarden op zaterdag 10 maart a.s. zal er een try out zijn aan het einde van de middag voor ouders en begeleiders, aangezien de deelnemers allemaal uit Sneek en directe omgeving komen.

Het officiële optreden zal plaatsvinden tijdens de CGN Championships op zaterdag 24 maart a.s. in Eindhoven.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.