KNMO Award 2019 inzending: Zoo Mooi! Een muzikale ode aan Aleid Rensen

In deze aflevering aandacht voor de productie “Zoo Mooi! die gaat over het leven van Aleid Rensen en de opkomst, bloei en ondergang van het Noorder Dierenpark.

Zoo Mooi! Een muzikale ode aan Aleid Rensen

Met  ‘Zoo Mooi!’, een muzikale ode aan Aleid Rensen dingt Harmonie Euterpe Emmen mee naar de KNMO Award 2019. In de muzikale productie staan het leven van Aleid Rensen en de opkomst, bloei en ondergang van het Noorder Dierenpark centraal.

Het ware levensverhaal wordt verteld. Aleid en haar man Jaap hebben een bloeiend park gecreëerd dat een onuitwisbare plek krijgt in het leven van de Emmenaren. De muzikale theatervoorstelling wordt uitgevoerd door harmonie Euterpe met medewerking van een groot aantal lokale artiesten en organisaties op 23-24-25 mei 2019 in het Rensenpark in Emmen dat voor de gelegenheid is ingedeeld in continenten om verschillende muziekstijlen te laten horen. Alle componenten (verhaal, muziek, dans en authentiek film- en fotomateriaal) ondersteunen het verhaal, de gevoelens en emoties die speelden.

Bezoekers kunnen herinneringen ophalen en spreken over hoe het was en welke impact de dierentuin had op persoonlijke levens. Tijdens de hoogtijdagen (jaren 90) trok het park 1,8 miljoen mensen per jaar. De dierentuin en Emmen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Iedere inwoner heeft herinneringen aan het park en de pijn van het verdwijnen van het park is nog steeds voelbaar.