KNMO Award 2019 inzending: “Tommy in ’t plat”

In deze aflevering aandacht voor het project “Tommy in ’t plat” van de Koninklijke Harmonie van Horst ter ere van het 800 jarig bestaan van het dorp Horst.

Bij het 800 jarig bestaan van het dorp wil Horst aan de Maas door het samenvoegen van diverse disciplines, laten zien wat het muzikaal in zijn mars heeft. Hiervoor is rockopera Tommy van The Who, vertaald in het Horster dialect en wordt uitgevoerd door Horster zangsolisten, Horster rockmuzikanten en de Koninklijke Harmonie van Horst.

Nationaal en internationeel zijn er veel muzikanten uit Horst aan de Maas die hun sporen hebben verdiend. Ook nu is er veel aanstormend talent en is er een bloeiend muziekleven. Op 24-25-26 mei 2019 zijn er voorstelling in de Mèrthal in Horst. De arrangementen zijn speciaal voor deze uitvoering gemaakt door de jonge getalenteerde componist/arrangeur Jesse Passenier, die ondanks zijn jonge leeftijd zijn sporen in de muziekwereld al ruimschoots verdiend heeft.
De vermaarde Britse popgroep The Who baarde in 1969 opzien met de legendarische rockopera Tommy, de eerste in zijn soort. Nu, exact 50 jaar later, wordt Tommy voor het eerst in Nederland opgevoerd, gezongen in de verschillende dialecten van de gemeente door uitsluitend muzikanten uit deze gemeente.

Bekijk hier de trailer