KNMO Award 2019 inzending: Muziek om te Zien

In deze aflevering aandacht voor de productie “Muziek om te Zien”: Fanfaremuziek door het oog van kunst en wetenschap.

Fanfaremuziek door het oog van kunst en wetenschap: Voor zover bekend zal het OFO als eerste orkest een concert geven waarin op een samenhangende wijze een cross-over met kunst en wetenschap wordt gemaakt.

Het in 2018 opgerichte OFO verbindt, verbreedt en verbaast. Verbindt: door samenwerking met beroeps- en amateurs, crossovers met andere muziek- en kunstvormen of educatieve doeleinden. Verbreedt de horizon en ontwikkeling van de muzikanten en het publiek en wil vernieuwend zijn om de verrassende kant van de sector te laten zien.

Op 5 oktober 2019 wordt met Muziek om te Zien in de Concertzaal Radbouduniversiteit Nijmegen meer invulling gegeven aan de drie doelstellingen met twee cross-overs (creatieve visuele kunst en wetenschap).

Rode draad: muziek is niet alleen mooi om naar te luisteren, maar heeft ook zichtbare effecten in de vorm van kunst en de werking van het brein.

Cross-over kunst en muziek door middel van een Canorgraphy machine, waarmee geluid wordt omgezet in een visueel kunstwerk. Cross-over wetenschap en muziek door middel van een kort college over de effecten van muziek op het brein.