KNMO Award 2019 inzending: De sprookjesbewaarder & het verdwenen verhaal

In deze aflevering aandacht voor het project “De sprookjesbewaarder & het verdwenen verhaal door QHarmony Nijmegen in Luxtheater.

Hét harmonieorkest voor studenten van de hogeschool en universiteit Nijmegen daagt zichzelf muzikaal en creatief uit met het doel daarnaast nieuw publiek actief te boeien en muziek te laten beleven.

Inspiratiebron voor deze uitvoering is Peter en de Wolf, waarbij verhaal en muziek elkaar aanvullen tot een algehele beleving. Dat wil Qharmony ook, maar omdat er geen budget is om het te laten doen heeft een groep leden zelf een verhaal verzonnen en daar muziek bij bezocht. Op 14 april 2019 vindt dit totaaltheater plaats in Luxtheater Nijmegen. Het wordt een uitvoering vol sfeer. Muziek, verhaal en een mooie zaal zijn de sleutel tot een super gaaf optreden waarin de beleving van het publiek centraal staat. Het orkest is in dit geval ondergeschikt aan het publiek en de sfeer. Het draait dus minder om wat er gespeeld wordt en meer om de sfeer. De show wordt ondersteund met lichteffecten.