KNMO Award 2020 inzending: De Engelenburcht

De Engelenburcht

De aanleiding voor het project De Engelenburcht is het feit dat 75 jaar geleden Limburg bevrijd werd. Om dit te herdenken en te vieren heeft Fanfare St. Caecilia Schimmert met enkele samenwerkingspartners een bevrijdingsconcert georganiseerd.

Tijdens dit concert werd het werk ‘De Engelenburcht’ uitgevoerd.

De Engelenburcht is een indrukwekkende compositie van Simon van Hoecke die samen met vertellingen van Ann van Dessel een beklemmend beeld schetst van de eerste dagen van de Eerste Wereldoorlog in een klein dorpje in België, Tildonk. Het verhaal speelt weliswaar in de Eerste Wereldoorlog, maar de sfeer die het concert oproept paste buitengewoon goed in de herdenkingstijd in Limburg afgelopen najaar. Direct na afloop van de voorstelling kon het publiek een tentoonstelling bezoeken met foto’s en voorwerpen uit ons eigen dorp Schimmert in de Tweede Wereldoorlog.

Het evenement heeft plaatsgevonden op zaterdag 9 november 2019 in Schimmert (Limburg) in de plaatselijke Sint-Remigiuskerk. Naast een goede akoestiek en voldoende zitplaatsen, biedt deze locatie de juiste sfeer die de ervaring van De Engelenburcht nog verder versterkt heeft. Ook de tentoonstelling heeft aldaar plaatsgevonden.