Ledenwerven onder volwassenen loont

Klankwijzer heeft er regelmatig over geschreven. Verenigingen richten hun ledenwerfacties voornamelijk op jeugd, maar zien daarmee een belangrijke doelgroep over het hoofd: volwassenen.
Ouderen van tegenwoordig willen niet achter de geraniums zitten. Ze hoeven niet meer zo nodig de eerste prijs op het Wereld Muziek Concours te winnen, maar willen wel laagdrempelig  uitgedaagd worden. Hebben over het algemeen tijd om te oefenen, zijn niet bang om fouten te maken en vinden het leuk om andere mensen te ontmoeten.
En omdat ze er zelf bewust voor kiezen, zijn ze extra gemotiveerd. De ervaring dat een mens nooit te oud is om een instrument te leren bespelen, geeft ze ook nog eens voldoening.

Lees de artikelen over succesvolle Nij Talint Orkesten/Nieuw Talent Orkesten uit Klankwijzer in 2022.
Volwassenen zijn geen eendagsvliegen uit Klankwijzer Magazine 1 2022, p10,11,12
Hoppa, 108 muzikanten erbij! uit Klankwijzer Krant week 41 2022

Ook het NOS Journaal besteedt aandacht aan de blaasmuziek: het Nieuw Talent orkest, landelijk in het nieuws. Ontstaan in Friesland, inmiddels in het hele land uitgerold en in Limburg in het nieuws.  Bekijk NOS Journaal van 11 oktober 2022 vanaf 13:50
Het NOS Journaal pikte dit bericht op van het nieuwsbericht op 1Limburg. Tegen de trend in: fanfares komen om in de aanmeldingen