KNMO Award inzending 2021: It’s Time To Play

It’s Time To Play
Muziekvereniging Excelsior Papendrecht
Juni en juli 2021 Papendrecht Diverse scholen in Papendrecht

Samenvatting en motivatie van het project
‘Muziek verbindt’ en dat is dan ook wat we bij muziekvereniging Excelsior doen. De tijd van de fanfare die door de straten liep is al lang voorbij. We verzorgen met enthousiaste leden, die worden opgeleid en begeleid door professionele docenten en dirigenten, al net zulke professionele concerten.

Als muziekvereniging is het niet eenvoudig om in deze tijd te groeien. Dit jaar zijn we daarom gestart met ‘It’s Time To Play’. In deze campagne richten we ons voornamelijk op de jeugd in Papendrecht. In twee maanden tijd krijgen maar liefst 2180 kinderen, verdeeld over 11 scholen in Papendrecht een gratis muziekworkshop van Muziekvereniging Excelsior Papendrecht. Deze workshops worden verzorgd door professionele muziekdocenten en gegeven aan leerlingen uit de groepen 7 en 8.

In deze workshops gaan de leerlingen kennismaken met onder meer p-bones, ofwel plastic trombones. Er is voor iedere leerling een instrument beschikbaar en aan het einde van de workshop kunnen de leerlingen meespelen met een bekend liedje. Dat is echter nog niet alles, na afloop van de workshop krijgen alle 2180 leerlingen maar liefst 4 gratis proeflessen bij Muziekvereniging Excelsior aangeboden op een instrument naar keuze. We zeggen niet voor niets, ‘ It’s Time To Play!’

Flyer-cultuurmenu-2021

Waarom is je project innovatief en creatief?
• Jeugd
• Investeren
• Samenwerking
• Grootschalig
• Professioneel

 

Deel dit bericht op social media: