Jury KNMO Award 2019 uitgebreid

Wij zijn blij dat we kunnen melden dat de jury voor de KNMO Award is aangevuld met mevrouw Drs. Ank Bijleveld-Schouten, minister van Defensie. Onder haar ministerie valt Militaire muziek. Militaire muziek vervult een grote rol bij militaire ceremonies en nationale gebeurtenissen. Muziek vertelt het verhaal van Defensie en zorgt voor betrokkenheid en een goede relatie met de burgerbevolking.

De vernieuwingen bij militaire orkesten zijn vaak een voorbeeld voor amateur muziekverenigingen. Toen de Marinierskapel der Koninklijke Marine in de programma-opbouw voor de pauze met name traditionele werken ging spelen en na de pauze overschakelde op het populaire repertoire, werd dat in de amateursector door verenigingen gevolgd. De crossovers van de Kapel van de Koninklijke Luchtmacht en de concerten met filmbeelden van de De Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ zijn andere voorbeelden die navolging vinden.

Het past daarom meer dan goed dat mevrouw Bijleveld zitting neemt in de jury van de KNMO Award voor innovatie en creativiteit in de amateurmuzieksector.

De KNMO Award 2019 wordt door mevrouw Drs. Ank Bijleveld-Schouten uitgereikt tijdens het KNMO Congres op 7 december door mevrouw Drs. Ank Bijleveld-Schouten, minister van Defensie. Lees hier meer: https://www.knmo.nl/award/

Deel dit bericht op social media:

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie.

Reacties zijn gesloten.