Winnaars KNMO Award 2020 bekend

Een Award-uitreiking anders dan anders in een jaar anders dan anders. De Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie beloont drie aangesloten verenigingen met een award voor de meest innovatieve en creatieve ideeën. Een hoofdprijs van € 3000 en aanmoedigingsprijzen van € 750 en € 250 zijn op 31 oktober digitaal uitgereikt. Hoewel veel concerten en activiteiten niet konden doorgaan, zijn er dit jaar negen verenigingen genomineerd. Die worden in de onderstaande film aan u voorgesteld.

De derde prijs is in 2020 voor een compleet en breed uitgevoerd project met een belangrijk thema, waarmee veel mensen werden bereikt. Dat werd door de jury gewaardeerd. Limburg Vrie herdacht de bevrijding met een reeks concerten en gastlessen op scholen. De felicitaties zijn voor het Limburgs Fanfare Orkest.

Maurice v. Overbeek en Joop Bisselink met de 2e prijs en oorkonde

De tweede prijs gaat naar een project met een hele sterke maatschappelijke inbedding. Verbinding met inwoners, met mensen met een beperking en andere partijen. De jury heeft lof voor de blijvende herinneringen die met het project Here to Stay aan het dorp Kaatsheuvel geschonken zijn. Gefeliciteerd Koninklijk Erkende Harmonie Kaatsheuvel


En dan nu het grote moment. De hoofdprijs 2020!

Een project waar diverse kunstdisciplines samensmelten. De jury vindt het project creatief en veelzijdig en waardeert het dat de muzikanten niet alleen muziek speelden, maar ook zelf acteerden en prachtige decors en kostuums gemaakt hebben. De KNMO Award 2020 gaat naar het project InsecTJHotel van het Twents Jeugd Harmonie Orkest. Dit jeugdorkest is onderdeel van Muziekvereniging Armonia Hengelo. Van harte gefeliciteerd!

 

De KNMO wil innovatie en creativiteit in de amateurmuzieksector stimuleren door vernieuwende initiatieven te belonen. Niet alleen concerten, maar ook bijzondere projecten, grensverleggende ontwikkelingen of innovatieve concepten komen in aanmerking voor de KNMO Award. Ook in coronatijd waren verenigingen innovatief en creatief. De bijzondere projecten in 2020/2021 kunnen nu worden aangemeld. Kijk voor meer informatie op www.KNMO.nl/award.

Deel dit bericht op social media:

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie.

Reacties zijn gesloten.