KNMO Award 2020 inzending: Here to Stay

Organisator: Koninklijk erkende Harmonie Kaatsheuvel
Kaatsheuvel, 1 september 2019

Innovatief en creatief: Uniek (vrijblijvend karakter, niet eerder bedacht/gedaan), kunstzinnig (combinatie andere culturele vormen), creatief (muzikaal en cultureel), cross-over (plaatselijke verenigingen en inwoners), muzikaal verbindend (samenwerking gehandicaptendrumband), sociaal vernieuwend (samenwerking mensen met beperking)

Ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum op 1 september 2019 heeft De Koninklijk Erkende Harmonie Kaatsheuvel het jubileumproject ‘Here to Stay’ verwezenlijkt.

Dit ambitieuze en innoverende project kreeg op 9 november 2019 zijn apotheose met een multidisciplinair slotconcert voor 800 aanwezigen in sporthal De Werft.
Het project ‘Here to Stay’ omvatte 4 speerpunten: A: een scholenproject; B: een kerkconcert; C: een sociaal/kunstproject; D: slotmanifestatie in sporthal De Werft.

Lees in het Concert van de Week van Klankwijzer het verhaal van de trakterende Harmonie

Ad C: Het sociaal/kunstproject omvatte maar liefst 8 onderdelen en was bedoeld om als harmonie de Kaatsheuvelse gemeenschap een blijvend cadeau na te laten. Dankzij de vele inspanningen van de harmonie en de medewerking van velen konden we dit erg ambitieuze cadeau verwezenlijken. Het bestond o.a. uit:

Een schildering van de Kaatsheuvelse kunstschilder Gerard de Nijs in folie aangebracht op de ruiten aan de achterzijde van De Rode Loper uitkijkend op de Gerard de Nijshof.

Zeven picknickbanken zijn in samenspraak met de wijkcoördinatoren in Kaatsheuvel geplaatst. De banken hebben we laten maken bij Cello-zorg door medewerkers met een beperking. Op de banken zijn gravures met verschillende spreuken aangebracht.

Samen met de Wereldgemeente Loon op Zand zijn op drie plaatsen in Kaatsheuvel nabij de geschonken picknickbanken notenbomen geplaatst.

 

 

Een wensbord bij de nieuwe fietstunnel in het snelfietspad bij het Eftelinghotel. Onze oud hoboïste en kunstenares Anke Dielemans heeft het wensbord ontworpen. Het was mogelijk dankzij de medewerking van de gemeente Loon op Zand

Deel dit bericht op social media: