Orthense Harmonie

De Orthense Harmonie bestaat dit jaar 90 jaar, maar we zijn jonger dan ooit!
Bij ons 85 jarig jubileum hadden we dit niet bedacht. Hoewel we ook dat jubileum uitbundig hebben gevierd, hebben we niet lang daarna de koppen bij elkaar gestoken omdat we ons afvroegen: “hoe verder?”.
Het ledental was gedaald en verouderd, we zagen de toekomst niet zo rooskleurig in en dachten al aan fuseren. We besloten het niet te doen, de schouders eronder te zetten en fors te investeren op jeugdbeleid. Wat zijn we blij dat we dat hebben gedaan!! Vijf jaar later vieren we nu ons negentigjarig bestaan met ruim 70 leden waarvan 33 jeugdleden. Vier jaar geleden zijn we een jeugdorkest gestart met een kleine groep jeugdige muzikanten. Inmiddels hebben we een jeugdorkest dat op een behoorlijk goed niveau speelt, een instaporkest voor de beginnende jonge muzikant en een blazersklas (met nog eens 20 kinderen) op basisschool Het Palet. Ook het groot orkest trekt weer aan. Gezelligheid en serieus muziek maken gaat bij ons hand in hand. Er valt eigenlijk nooit een kwaad woord en voor een geintje tijdens de repetities is er ruimte.

Wat is ons succes?
-Onvermoeibare en enthousiaste vrijwilligers.
-Een jeugdopleiding waarbij we maatwerk leveren en aandacht hebben voor het individu in de context van het geheel.
-Een mix van leuke activiteiten met goed muziek maken/ fijne concerten (muziek maken bij de Efteling/ Dolfinarium, uitjes zonder muziek zoals naar het klimbos, vaartocht, kamp)
-Een kanjer van een dirigente met verstand van muziek en oog voor mensen.A5 flyer_HR