Muziekvereniging Emergo Castricum

Muziekvereniging Emergo Castricum – Opleidingsorkest, Opstaporkest en blokfluitgroepen

Emergo Castricum is een grote vereniging met verschillende orkesten en ensembles. De vereniging bestaat uit een fanfareorkest, brassband Backum Brass, Opleidingsorkest een Opstaporkestje en heeft op dit moment de muziekopleidingen in eigen beheer.
Voor de jongste kinderen zijn er blokfluitklassen vanaf 7 jaar, waar de leerlingen leren noten lezen, samenspelen en gaan kennismaken met de instrumenten uit het orkest. Aan het einde van de periode (10 of 20 lessen) krijgen zij proeflessen op een instrument en stromen zij door.

Leerlingen kunnen vanaf ongeveer 12 lessen mee gaan spelen in het opstaporkest.

Het opleidingsorkest heeft een pittig niveau, de jongste beginners hebben vaak een buddy ter ondersteuning waardoor ze snel mee komen in het orkest.
Omdat het niveau al redelijk is is besloten om in januari 2017 toch nog een extra samenspel groep te starten. Ook de blokfluitleerlingen nemen hier aan deel. De repetities duren gemiddeld een half uurtje maar ze maken met veel plezier samen muziek.

Een bindende succesfactor binnen de vereniging is het muziekkamp dat elke 2 jaar wordt georganiseerd voor jong en oud. Via de website kun je hierover meer informatie vinden. Eventueel kan op verzoek een voorbeeld van een kampboekje met programma worden gemaild.

Projecten met scholen staan in de kinderschoenen. Hierover ontvangt Emergo graag tips. Met name hoe Emergo de scholen kan helpen om de juiste financieringen te regelen om de docenten te kunnen betalen.