Het Wladimir Consort

Jeugdstrijkorkest Toonkunst Bussum

Toonkunst Bussum is een vereniging met een klassiek gemengd koor en een symfonieorkest. De dirigent is Yiorgo Moutsiaras. Per seizoen zijn er twee grote concerten voor koor en orkest (meestal in november en juni) en een kinderconcert in maart.

Sinds september 2012 heeft Toonkunst Bussum ook een jeugdorkest voor strijkers met sinds kort een mooie nieuwe naamgeving die ontleend is aan het sfeervolle kerkje in Bussum waar we repeteren en onze concerten geven. Het Wladimir Consort heeft twee projecten per jaar, een in het voorjaar en een in het najaar. Ieder project duurt 7-9 weken en voor ieder project wordt er nieuwe muziek (meestal klassiek) gekozen die lekker is om te spelen en mooi om naar te luisteren. Met oude muziek van Michael Preatorius, Händel, Mozart en Haydn maar ook met nieuwe – speciaal voor schoolorkesten geschreven- muziek zoals van Sheila M. Nelson en William Hofeldt. En van Nederlandse componisten zoals Hans Scheepers, Nico Brandon en Wiesje Miedema die ook mooie muziek voor jeugdorkesten schreven.
Het orkest bestaat uit 14-18 strijkers van 9-16 jaar en er zijn ter ondersteuning altijd vijf of zes volwassen versterkers uit het grote Toonkunstorkest die meespelen.
Vanwege het plotselinge overlijden van dirigent Maurits Wijzenbeek staat er een nieuwe  dirigent voor het orkest,  Yiorgo Moutsiaras, die ook de dirigent van koor en orkest Toonkunst Bussum is.

Het najaarsproject, inmiddels al weer de 15e op rij, start op vrijdag 6 september 2019.
De overige data zijn: 13, 20, 27 september; 4, 11 en 18 oktober (vrijdag 25 okt. herfstvakantie), vrijdag 1 november en de openbare slotpresentatie op 8 november om 20 uur.

Alle repetities zijn weer in de Doopsgezinde Kerk, Wladimirlaan 10 te Bussum, op vrijdagavond van 18.30- 19.45 uur.

Verder hebben we voor dit 15e project het aardige nieuws dat we vanwege het 40-jarig jubileum van Kiwanis op zaterdag 2 november a.s. voor een optreden in De Grote Kerk van Naarden zijn uitgenodigd (late matinee om 16 uur) met meer optredens o.a. van Charlotte Houberg (sopraan).

Op www.toonkunstbussum.nl kun je meer lezen over de inschrijving, de repetities en over onze andere projecten zoals de kinderconcerten. Je kunt hier ook foto’s bekijken en muziek beluisteren om een eerste idee te krijgen.

Na de inschrijving en betaling krijg je de muziek opgestuurd per mail en kun je alvast gaan oefenen.

Je kunt meespelen als je tenminste twee jaar vioolles of celloles hebt en muziek met één mol en drie kruizen kunt spelen. Het is ook belangrijk dat je de muziek thuis goed oefent en meeneemt naar je les. De kosten zijn 50 Euro inclusief muziek, drankjes en wat lekkers.
Aanmelden kan bij Wilma van der Heide 035-6980390 of 06-20248438 jeugdorkest@toonkunstbussum.nl

Je mag ook gewoon eerst een keertje komen luisteren

Kinderconcert
Al vanaf 2008 geeft Toonkunst Bussum ook ieder jaar een familie- of kinderconcert.
Kinderen vanaf 4 jaar komen kijken en luisteren naar een mooi verhaal op muziek en met een verteller. Alle instrumenten van het orkest worden uitgelegd en je mag er ook zelf op spelen. Vorig jaar speelden we in Spant! te Bussum De Gelaarsde Kat, speciaal voor Toonkunst Bussum gecomponeerd door Dirk van der Niet en met karakters en ballet door Dansstudio Van Harten. Tien strijkers uit ons jeugdorkest mochten ook meespelen. Dit jaar speelden we De wonderlijke avonturen van Peer Gynt (Edward Grieg) in Spant! en in het komend jaar The Snowman (met film).

We vinden het erg leuk als je eens een kijkje bij ons komt nemen, in het jeugdorkest of in onze kinderconcerten.