Irene Ede

Wij zijn Irene Ede , een toonaangevende Showband die Nationaal en Internationaal zijn sporen heeft verdiend.

Irene Ede heeft binnen de vereniging de volgende onderdelen:

  • Music Kids
  • Jeugdshowband
  • Showband
  • Iren3

MusicKids
De MusicKids volgen ons eigen opleidingsprogramma. Een uitdagend traject dat tot doel heeft kinderen te laten instromen bij de jeugdshowband om zo de toekomst van onze vereniging te borgen.

Jeugdshowband
In 1981 koos de vereniging ervoor om een eigen jeugdafdeling op te richten als opmaat naar de Showband. Een goede jeugdafdeling staat garant voor een stabiele basis voor de vereniging. Jeugdshowband Irene – Ede is een korps dat presteert op landelijk topniveau voor jeugdorkesten.

Zowel de muzikale instructie als de showinstructie is in handen van instructeurs die hun sporen binnen de vereniging ruimschoots verdiend hebben. De Jeugdshowband, die in binnen- en buitenland optreedt, bestaat uit ongeveer 30 kinderen tussen de 10 en 15 jaar. Hierna stromen ze door naar de Showband.

Showband
Showband Irene – Ede is opgericht in 1949 als muziekgezelschap dat gymnastiekuitvoeringen muzikaal ondersteunde. In de loop van de jaren heeft dit gezelschap zich ontwikkeld naar een tamboer- en pijpercorps en sinds de jaren 80 naar een showband. Inmiddels heeft dit paradepaardje van de vereniging een vaste plaats in de Nederlands showbandwereld.

De ongeveer 40 leden, met een gemiddelde leeftijd van 22 jaar, repeteren tweemaal in de week onder leiding van een ervaren instructieteam. Het repertoire bestaat uit pop-/lichte muziek. Showband Irene – Ede verzorgt optredens zoals taptoes, corso’s en marsparades in binnen- en buitenland.

Iren3
In 2010 besloot een groep oud-leden om een 3e orkest te vormen. Tussen stageband en dweilorkest in. Lekker  muziek maken maar met minder druk van vele repetities en optredens. Iren3 bestaat inmiddels uit ca 25 leden. Zij willen zich niet meteen een dweilband noemen, maar komen daar wel dicht in de buurt. Ook Iren3 heeft duidelijke Irene-roots. Dat is te horen aan de muziekstijl, maar ook aan de show-elementen in hun optredens.