Concordia Elburg

Muziekvereniging Concordia is een fanfare afkomstig uit Elburg. De vereniging bestaat op dit moment uit ongeveer 40 leden, jong en oud, allen met dezelfde passie en plezier voor muziek. De fanfare speelt in de 3e divisie. De vereniging is aangesloten bij de Muziekbond Gelderland/Flevoland (MBGF).

Inmiddels zijn we 105 jaar verder en nog steeds is de vereniging actief aanwezig binnen en buiten de gemeente Elburg.

Jeugd

Muziekvereniging Concordia is er voor iedereen die ervan houdt om samen muziek te maken. Leeftijd speelt hierbij geen rol, zo lang we samen maar met veel plezier muziek kunnen maken! Wij bieden onervaren muzikanten de kans om hun talent te ontwikkelen door middel van wekelijkse muzieklessen bij onze dirigent. Tijdens deze muzieklessen ontwikkeld de jeugd hun muzikaliteit, om vervolgens deel te kunnen nemen aan de andere activiteiten die de vereniging te bieden heeft.

Daarnaast wordt er elk jaar een uitje georganiseerd, want na een jaar lang studeren   moet er ook ruimte zijn voor ontspanning!

Fanfare

Met de Fanfare onderneemt Concordia verschillende activiteiten. Naast de jaarlijkse rondgangen binnen de gemeente, wordt er ook actief deel genomen aan verschillende festivals en concoursen door het hele land. Elke woensdagavond komen de leden van Concordia bij elkaar om te oefenen, m.u.v. de kerst en zomervakantie.

Stadskapel

Voor speciale gelegenheden is er de “Stadskapel”, gevormd door een vaste kern van leden uit de fanfare, met een repertoire dat voornamelijk bestaat uit populaire gelegenheidsmuziek. Sinds 2016 neemt de Stadskapel ook jaarlijks deel aan ‘’Dweildagen’’ om ook de mensen buiten de gemeente Elburg kennis te laten maken met onze gezellige muziekvereniging.