Open Fanfare Orkest

Celebrations of a new beginning.

Mix van traditionele vereniging en projectorkest. Twee concerten per jaar.

Het Open Fanfare Orkest is een initiatief van Muziekvereniging Union Zelhem.

Het Kick off concert van het project “Celebrations of a new beginning”Dit is het eerste concert van het Open Fanfare Orkest dat een sprankelend en feestelijk karakter heeft.

Hiervoor is de prachtige zaal, de Buitensociëteit van de Hanzehof, in Zutphen vastgelegd. Het thema is“Celebrations of a new beginning”. Op het programma staat o.a. het prachtige werk ‘The year of the dragon’ van Philip Sparke, het feestelijke ‘Fanfare for a celebration’ en het spetterende en opzwepende nummer ‘Guerra de secciones’. Voor dit project werken we samen met tubaïst Oystein Baadsvik en creatieve duizendpoot Marlies Claasen. Het kick off concert van vindt plaats op zaterdag 1 december 2018 in de Hanzehof, zaal Buitensociëteit Zutphen. Download hier de promotieflyer.

 

Het literaire concert van het Open Fanfare Orkest
Het OFO zal als eerste fanfare orkest in Nederland een concert geven met een literair thema. De muziekwerken zijn ontstaan vanuit een literaire oorsprong. Denk bijvoorbeeld aan het prachtige ‘I shall love but thee’ van componist Jan van der Roost en geïnspireerd op een sonnet van William Shakespeare . En ‘The raven’ van componist Harrie Janssen, gebaseerd op het gedicht van de Amerikaanse schrijver Edgar Allen Poe. Voor dit project werken we samen met auteur Arthur Japin. Hij zal de muziekwerken belichten en inleiden met citaten uit eigen werk, gedichten en korte filosofische uiteenzettingen vanuit de literaire invalshoek.

Concertdata en locaties:
zaterdag 7 april 2019 in de bibliotheek in Deventer
zaterdag 14 april 2019 in de Koninklijke Bibliotheek, zaal in het literatuurmuseum Den Haag.
Download hier de promotieflyer.

Het Open Fanfare Orkest laat zich het beste beschrijven als een mix van een traditionele muziekvereniging en een projectorkest waarin ze het beste van beide met elkaar hebben gecombineerd.

 

Deel dit bericht op social media: