Naardens Kamerorkest

Peter en de Wolf met verteller en dans. Een voorstelling door en voor kinderen. Een voorstelling door en voor kinderen die door visualisering van het verhaal niet alleen door kinderen maar ook door volwassenen enthousiast is ontvangen. Door een uitvoering met kinderen is deze aantrekkelijk en bereikt een groot publiek.

Het Naardens Kamerorkest (www.nako.nl ) heeft samen met de Russian School of Arts (www.russianschool.nl) een hele bijzondere kindervoorstelling gegeven van Prokofiev’s Peter en de Wolf. De betreffende voorstelling heeft in december plaatsgevonden in Amsterdam en Hilversum en zal nogmaals worden uitgevoerd op 6 juli 2018 in de grote Doelenzaal in Rotterdam.
De voorstellingen in Amsterdam (250 bezoekers) en Hilversum (400 bezoekers) waren uitverkocht. In de Doelen verwachten we 1500 bezoekers te kunnen bereiken. De voorstelling was voor kinderen en werd ook mede door kinderen gespeeld. Dat maakte de voorstelling extra aantrekkelijk en er waren in Amsterdam en Hilversum dan ook veel kinderen aanwezig.
Normaal wordt Peter en de Wolf uitgevoerd door een symfonieorkest met een verteller. In ons project is tevens een ballet toegevoegd. Kinderen van de Russian School of Arts (RSA), in de leeftijd van 5 -18 jaar, hebben dansend en spelend het verhaal uitgebeeld. Voor de kinderen van de RSA is de begeleiding door een symfonieorkest i.p.v. door een piano ook een extra ervaring.
De verteller, Peter Lusse, was onderdeel – als grootvader – van het “spel”.
De visualisering van het verhaal werd niet alleen door kinderen maar ook door volwassen enorm enthousiast ontvangen.
Een bijzondere en innovatieve voorstelling!
Hieronder een foto impressie van de uitvoeringen in Amsterdam en Hilversum:

  

 

Deel dit bericht op social media: