KNMO Award 2021 inzending: Muziek in Theorie

Muziek in Theorie
Orthense Harmonie
Den Bosch, januari tot en met april 2021

In corona tijd is het een opgave om je leden geboeid en verbonden te houden. Samen muziek maken kan niet. Hoe kan je je muzikale niveau op peil houden. Online repeteren is een lastige opgave en niet voor iedereen weggelegd. We besloten deze tijd positief in te vullen door de muzikale kennis van onze leden te vergroten.
We zijn gestart met een luchtige muziekquiz waarin elk lid kon testen hoe het met de kennis van de muziektheorie gesteld was. Viel je in niveau beginners, in niveau A of niveau B+? Per niveau waren er ook prijsjes te verdelen. het leuke was dat de quiz dus geschikt was voor alle niveau en leeftijden.
Na deze quiz zijn er online theoriecursussen aangeboden die aansloten bij de verschillende niveaus. Deze vonden wekelijks plaats op een vast moment en werden voorbereid en gegeven door onze twee vaste dirigenten. De beginnerscursus werd gevolgd door onze jongste leden. De A cursus en de B+ was gemengd en de mogelijkheid werd geboden om deze cursus af te sluiten met een officieel HaFaBra theorie muziekexamen. Hier hebben een tiental leden gebruik van gemaakt.
Vanuit de leden is dit aanbod enthousiast ontvangen. Zij geven terug dat hun muzikaal theoretische kennis is toegenomen en ze keken er naar uit om weer een wekelijks moment te hebben om elkaar te ontmoeten.

De Orthense Harmonie is erin geslaagd om tijdens de Lock Down periode een manier te vinden om de leden te boeien en te binden. De muzikale kennis is daarbij ook nog eens vergroot.

 

Deel dit bericht op social media: